tirsdag 9. februar 2021

JENS STOLTENBERG, du er en kynisk KRIGSHISSER!

 Du som NATOs generalsekretær med sine 30 medlemsland disponerer et militærbudsjett som er 20 ganger større enn til det som du ynder å kalle fienden, nemlig Russland.


Du startet dine krigerske eventyr som statsminister i Norge da 
USAs president, Barack Obama, inviterte deg til å delta i bombingen av Libya i 2011. 
Nei, ikke direkte selvsagt, den amerikanske presidenten hadde jo fått tildelt Nobels fredspris av din partikollega Torbjørn Jagland, så det ville ikke passe seg for en nobelprisvinner å oppfordre til krig. (Obama er forøvrig den eneste presidenten som har ført krig gjennom begge sine presidentperioder, kjent som dronekrigeren).
Kommunikasjonen gikk derfor via de respektive lands utenriksministre,
USAs Hillary Clinton og Norges Jonas Gahr Støre.

Men du ga ordren!

Du sendte seks F-16 kampfly til Libya som bombet Afrikas beste velfungerende stat med 588 bomber i 133 dager, hvilket drepte titusentalls uskyldige sivile mennesker. Og Libya ble totalt ødelagt som nasjon.
I dag er det et rede for al-Qaida og andre terrororganisasjoner, et rede for ulike militsgrupper, for menneskesmuglere – og selvsagt for hundretusenvis av nødstedte flyktninger, som forøvrig nektes innreise til Norge... 

Du viste deg så til de grader som en besluttsom, nådeløs kriger med klar beskjed «Jeg gjør det gjerne igjen!» at USA krevde å få deg som NATOs generalsekretær, hvilket du ble 1. oktober 2014.
Siden har du fått din periode forlenget flere ganger, nå fram til 2022. Det tyder jo på at du gjør en svært god jobb, men for hva og for hvem?

La oss ta en titt på din CV, men først minne deg på at NATO ble opprinnelig dannet som en forsvarsorganisasjon i 1949; North Atlantic Treaty Organization.

Du startet din karriere som NATO sjef med en løgn da du påsto at Russland
hadde militært overtatt Krim fra Ukraina. Du underslo det faktum at Krim opprinnelig tilhørte Russland/Sovjet, at USA ville opprette militære baser på Krim hvilket ville
tilsvare russiske baser i Florida. Du nevnte ikke med et ord at 97 prosent av befolkningen stemte for å tilhøre den russiske føderasjonen.

Du gir din støtte til USAs krigføring i Afghanistan til tross for anmeldte krigsforbrytelser – til USAs okkupasjon av Irak - til stadig flere militære baser på grensa til Russland, nå sist Latvia – du forsterker NRF, den multinasjonale militære styrken som kan operere over hele verden – du understreker at NATO vurderer fritt når og hvor atomvåpen kan brukes – du legger til rette for USA sine aggressive militære øvelser i Europa, inkludert i ditt eget land Norge.

Du gir din støtte til NATO landet Tyrkia sin dronebombing av Nagorno Karabach som heldigvis ble stoppet av Russland før også Armenia ville bli lagt i ruiner - du gir din støtte til USAs nye president Joe Biden, sin militære opptrapping med nye konvoier inn i Syria for å tilrane seg mer olje - du sender NATO krigsskip inn i Svartehavet på grensa til Russland (hvordan ville det bli oppfattet dersom Russland og Cuba holdt militærøvelser i Mexikogolfen?) - du støtter USAs drepende sanksjoner som i Syria tar livet av tusentalls uskyldige sivile, spesielt unger og gamle, jmf. The Caesar Act.

Du presser dine medlemsland på ordre fra USA til å øke sine militære budsjetter til
minst 2 prosent av deres BNP, og det til tross for at det svekker medlemslandenes budsjetter til skole, helse og infrastruktur. Du presser NATOs 30 medlemsland til å øke sin rustningsindustri, til å øke sine militære øvelser, til å forberede seg på krig, en storkrig.

Verden trenger ikke mer krigsindustri, vi trenger ikke mer bruk av fossilt brensel med utslipp av klimagasser til dine krigsoperasjoner, vi trenger ikke mer ødeleggelse av natur og miljø, vi trenger ikke mer sløsing av penger og materiell til dine militære eventyr, vi trenger ikke flere krigshissere!
Kort sagt generalsekretær Jens Stoltenberg;
Vi trenger ikke sånne som deg!

Ingen kommentarer: