fredag 1. april 2016

Javisst tror jeg på Jesus!

Reprise
Jeg tror at Jesus Galileeren, Jesus fra Nasaret, levde for drøye 2000 år siden og er den sentrale skikkelsen i religionen kristendom.  
Han ble født i nabobyen Betlehem da foreldrene måtte dit for å skrive seg inn i manntallet. 
Der bodde de hos familien til Josef hvor Maria fødte et guttebarn i et rom i annen etasje. 
Gutten ble døpt Jesus og faren var tømmermannen Josef.

Herodes den store, jøde og konge over Judea, utnevnt av Senatet i Roma, fikk nyss om at det var født en mulig tronarving siden Josef var i slekt med kong David. Gærningen Herodes, som hadde drept både kona si og sine to sønner, ville nå kappe hodet av denne babyen. Maria og Josef tok guttungen og flyktet til Egypt, til Alexandria, universitetsbyen.
Som 12 åring begynte Jesus på skole i Alexandria hvor det også fantes flere buddhaklostre. 
De som ville studere buddhismen nærmere reiste gjerne til nord-India, nærmere bestemt Kashmir med hovedstaden Srinagar. Jesus dro også dit.

Likheten mellom buddhismen, som jo var godt kjent i midt Østen gjennom fire hundre år, og Jesu forkynnelse er nesten identiske. 
Forskjellen er at buddhismen er en filosofi, en morallære og en veiledning i det gode liv. Drivkraften er meditasjon og bevissthetsutvikling.
Mens motivasjonen for jøden Jesus var selvsagt troen på Jahve, jødenes gud. 
I så måte var han religiøs, ja inntil det fanatiske. Men hans reportoar som forkynner er garantert inspirert av Buddha, Siddharta Gautama (563-483 f. Kr.).

Den historiske Jesus måtte rømme fra India da styresmaktene ble vred på hans politiske opposisjon, særlig i forhold til det indiske kastesystemet. Han var da rundt tretti år og tok fatt på sitt kall som forkynner og profet i hjemlandet.

Jesus kritiserte myndighetene og okkupasjonsmakta, Romerriket. Han tok parti med de svake og utstøtte i samfunnet. Han sjokkerte ved å lære om likestilling mellom kjønn (i følge buddhismen). 

Mye tyder på at han var bifil. 
Han giftet seg med Maria Magdalena og fikk to sønner med henne, men han forgudet Johannes lik en forelskelse.
Han ble kraftig forbanna på kremmerne som tilogmed hadde trengt seg inn i tempelet med sine salgsboder, og jagde dem på dør. Noe som visstnok førte til den første arrestasjonen.
(I dag har handelstanden gjort Jesus til sin høye beskytter...)

Men underne da? 
Ja, healing er da ikke noe nytt. Jeg har sjøl fått det demonstrert.
Og Snåsamannen er jo mer berømt enn det Jesus var, uten at Joralf Gjerstad har fått status som Guds sønn.

Maria Magdalena bestakk den romerske soldaten som voktet korsfestingen. 
Sammen med de andre kvinnene i Jesu følge bragte hun Jesus i sikkerhet. 

En tid senere flyktet hele familien og følget til Srinagar.
Jesus døde der, åtti år gammel. 
Det er reist et lite kapell over hans grav hvor tusener valfarter hvert år for å hedre en sterk og modig mann med høye idealer.                                                                   Men det må du ikke si høyt, for det er nemlig det samme som å banne i kjerka...

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=nNq3c0NVhzA

Ingen kommentarer: