fredag 19. oktober 2018

Noen spørsmål fra folkedypet til statsministær'n


§ Du kuttet i bostøtte, uføretrygd, uføres barnetillegg, kjøpekraft for alderspensjonister, overgangsstønad, dagpenger for asylsøkere, for å nevne noe. Hvorfor? 
Er det virkelig nødvendig i et land som flyter av melk og honning? Du måtte straffe de svakeste i samfunnet for å balansere budsjettet? Si meg, eier du ikke skam i livet?

§ Du sier at skattelette vil sette fart på økonomien og skape arbeidsplasser. Hittil er ingen arbeidsplasser skapt på grunn av skattelette i følge SSB. Derimot er formuene til de aller rikeste økt betraktelig, og på toppen av det hele fjerner du arveavgiften, og senker eiendomsskatten. 
Det er forresten samme ideologi som din nære venn USAs president Donald Trump er underlagt. Han er også like «religiøst» overbevist om at skattelette skaper arbeidsplasser, uten dokumentasjon. Men når du samtidig bedyrer at du er bekymret for økte klasseforskjeller, bekymret for et voksende Forskjells-Norge. Ja da må det være lov å spørre, er du frekk eller dum?

§ Samme dagen som du la fram budsjettet med skryt av at nå ville Norge øke den økonomiske veksten, kom sjokkrapporten fra FNs IPCC som sier: «Endringene verden må gjøre er av en karakter som menneskeheten aldri før har sett maken til. Omfanget er enormt og tempoet må være raskt». Endringene det er snakk om krever redusert forbruk av energi, det krever redusert forbruk og konsum. I stedet skryter du av at landets bruttonasjonalprodukt BNP vil øke betraktelig! Økt BNP krever jo et enda høyere forbruk av energi, det medfører nok en dreining i konsumspiralen!  
Du fører altså en politikk som går motsatt vei, en politikk som er en trussel mot vår framtid, en trussel mot ungene våre! Gir du totalt blaffen i alle vitenskapelige advarsler i likhet med din nære venn "over there"?  En slik politikk har et spesielt navn, nemlig "laizzes faire", "la det skure og gå politikk".  Men det kjenner du vel sikkert til? 

§ Du skryter av at Norge fører en offensiv miljø- og klimapolitikk med import av elbiler. Joda, elbiler er bra for miljøet, men de daler jo ikke ferdig produsert ned fra himmelen. I følge forskning.no m.fl. blir rundt 6 TONN klimagasser tilført atmosfæren under produksjonen av en vanlig personbil, og 15-20 TONN klimagasser blir avgitt under produksjonen av ett stk. elbilbatteri! I 2017 ble det solgt 33.080 elbiler her i landet, så kan du jo sjøl regne ut hva slags klimapolitikk du fører. 
Ikke rart klimaforskerne kritiserer deg og din regjering for å «underkommunisere» i klimapolitikken, det som folk flest kaller «å ljuge». Statsminister Erna Solberg, det er lov å spørre, ljuger du for oss? Ljuger du for det norske folk?

§ Nå har du brutt norsk basepolitikk og tillater USA å slå seg ned med soldater og våpenlagre både i Trøndelag og i Troms. Du gir bort Rygge flyplass til USA sine F-35 kampfly, verdens beste angrepsvåpen i følge Pentagon. 
Du stiller landet vårt til disposisjon for tidenes største militær øvelse med rundt 50.000 soldater, 70 krigsskip og 150 kampfly. Vi blir også beæret med det atomdrevne hangarskipet «USS Harry Truman» med flere kampfly ombord enn hva det norske flyvåpenet disponerer, nok et brudd på norsk lov. Skipets navn er til ære for presidenten som ga ordre om å slippe atombomber over Japan! At øvelsen er ledet av USA ved admiral James G. Foggo er vel ingen overraskelse... 

Det skal øves på å forsvare Norge mot vår nabo i øst som har et militært budsjett på 7 prosent av NATOs. Et land med en økonomi som er helt avhengig av et godt politisk og økonomisk samkvem med Vest Europa. Du opptrer som ei lydig bikkje til historias største krigsmaskin.  Du gjør landet vårt til en vasallstat under et desperat USA på jakt etter nye konflikter og kriger.
Unnskyld at jeg spør, har du gått fra all vett og forstand? Eller er du rett og slett blitt «satt ut»?, fratatt både makt og myndighet?

Ingen kommentarer: