fredag 30. januar 2015

«Lageret av lengeværende asylbarn»

Nei, det er ikke mine ord! Ordet «lager» om antallet lengeværende asylbarn er lansert av justisminister Anders Anundsen (Fr.p). Som kjent er målet til den blåblå regjeringa å returnere flere asylsøkere enn hva den rødgrønne maktet. 
Derfor fikk Politidirektoratet instruks om å prioritere asylbarn fremfor kriminelle asylsøkere. Hvorfor det? Fordi det er lettere å få has på asylbarn enn kriminelle. De kriminelle flyr jo og gjemmer seg!
 
I løpet av 2014 ble 76 lengeværende asylbarn sendt ut av Norge.
Det er 26 fler enn i 2013, 13 fler enn i 2012, 20 fler enn i 2011 og hele 58 fler enn i 2010. Justisminister Anundsen og den blåblå regjeringa har altså vunnet helt suverent i forhold til den forrige, på dette området...
Et lengeværende asylbarn har oppholdt seg her i landet i minimum fire år. De går i barnehage og i skole, de prater norsk og har norske venner, de er en del av oss.
 
I alt 500 asylbarn måtte vinke farvel til kongeriket i fjor. Unnskyld, det var ikke alle som gjorde det, vinket farvel mener jeg. Tvertimot. Det ble nok mange desperate og tårevåte scener når politiet møtte opp i barnehagen eller i skolegården for å ta med seg de utvalgte.
Akkurat dette var justisministeren smart nok til å forutse. Han instruerte nemlig politiet om å varsle når tvang måtte brukes. Og Anundsen fikk 62 varsler som omhandlet 133 barn. Hvorfor varsling?
Jo, mediene er glad i slike tvangsscener, det skaper støy i offentligheten, som justisministeren uttrykker det. Da må han jo få tid til å områ seg litt før journalistene banker på døra.
 
Jeg synes jo ikke det er noe pent å omtale en gruppe barn som et lager. Ordet «lager» forbinder jeg med ting som er stablet i et rom, gjerne i hyller. Lagerrom.
Jeg liker heller ikke at den samme mannen setter prislapp på folk. Stakkars innvandrere som blir priset til under null. Bare utgifter med dem. Ikke rart han vil ha dem ut av landet fortest mulig. Nei, nei ikke alle. Bare de som ikke kan regnes som folk i det hele tatt, de med mer pigment i huden enn han sjøl, brunere enn svensker, polakker og litauere. Brunfargen fikser den godeste justisminister sjøl ved hjelp av noen sydenturer i løpet av året. Så det.
 
I Tyskland derimot mener de stikk motsatt.
Forbundskansler Angela Merkel understreket i sin nyttårstale at innvandringen er massiv lønnsom for Tyskland, og at landet fremover vil trenge en årlig innvandring på rundt 400.000 for å kunne opprettholde nåværende velstandsnivå!
Tyskland er et innvandringsland og Europas største mottaker av flyktninger.
Merkel peker særlig på at «eldrebølgen» og synkende fødselsrate krever en kontinuerlig fornyelse av landets arbeidskraft, inkludert den med mørk hudfarge...
Slike utfordringer har vi ikke her i landet. Eller?

 

Ingen kommentarer: