fredag 16. mars 2018

Hvorfor gjør de det?


Når verdens politiske lederskap bruker sine maktposisjoner til å opprettholde en politisk kurs som peker mot en økologisk og militær katastrofe, må det være lov å spørre hvorfor? Hvorfor bygger de ikke ned militariseringa i stedet for å sette menneskeheten på randen av utryddelse? Hvorfor kommer de ikke sammen for å fordele planetens ressurser rettferdig seg imellom, til glede for alle parter? Og nå som vi har datakraft som kan sørge for en matematisk rettferdig fordeling? Hvorfor gjør de ikke det?

Når for eksempel vår statsminister, Erna Solberg, under sitt besøk til USA, forsikrer presidenten at Norge skal investere mer i amerikansk våpenindustri og kjøpe enda flere våpen derfra. Vet ikke en statsminister og en president at militær opprustning kulminerer i krig, alltid. Det kan historia fortelle. Hvorfor gjør ho det, og det på vegne av et folk som bare vil leve i fred og fordragelighet?

Hvorfor ivrer NATOs generalsekretær, Jens Stoltenberg, for at medlemslandene skal overføre penger fra sine budsjetter for skole, helse og omsorg til fordel for økte investeringer i militære budsjetter? Hvorfor oppretter USA/NATO stadig flere baser på grensa til Russland? Hvilke krefter er NATOs generalsekretær underlagt som ikke bruker stillingen sin til å forhandle med Russland for å ruste ned? Hvorfor setter han i stedet Europa på krigsfot?

I dag, takket være avansert teknologi og forskning, har vi kartlagt hele planeten vår. Vi vet hva den har av ressurser. Vi vet også at vi tar ut mer ressurser enn hva planeten tåler dersom den fortsatt skal være levelig for jordas mange livsformer, inkludert vår egen. Hvorfor kommer ikke verdens politiske lederskap sammen for å finne ut hvordan vi skal produsere og forbruke for å holde planetens natursystemer intakt? Hvorfor tviholder de på et økonomisk system som setter evolusjonen i revers og river planeten vår i stykker?

Miljø og klima betegnes som menneskehetens største utfordring. 
Regjeringas svar er en gigantisk satsing på elbiler og biodrivstoff. I fjor ble det importert og solgt 33.080 elbiler som under produksjonen av bil og batteri avga rundt 700.000 TONN klimagasser. Produksjonen av biodrivstoff fortrenger regnskog til fordel for plantasjer med palmeolje, mais, soya etc, som foredles til etanol for en stadig økende privatbilisme. Kultivering, gjødsling, transport, raffinering etc. sørger for at biodrivstoffet er netto leverandør av klimagasser til atmosfæren.
Det er dette regjeringa serverer til det norske folk som et Nullutslippsamfunn!
Regjeringa farer med løgn og bedrar sitt eget folk. Hvorfor gjør den det?

Nei, årsaken skyldes ikke uvitenhet, uvilje eller ondskap. Verdens ledere har også familie og unger, de vil også ha en fredelig og meningsfull framtid på en levende planet. Allikevel er de så til de grader maktesløse og udugelige. Hvorfor?
Hvorfor lever de ikke opp til betegnelsen på vår egen art, nemlig Homo Sapiens = Det kloke menneske?

Ingen kommentarer: