fredag 18. september 2015

Det går en vekkelse over landet!

Det er jo ikke bare været som er ekstremt for tiden, men også siste valg. Da løsnet et skred av velgere som vendte ryggen til det iskalde blå for å søke seg til det varme røde og det frodige grønne. Hva utløste skredet?

Det er åpenbart noe mer enn bare de relativt små politiske forskjeller mellom Høyre og Arbeiderpartiet som gjør at folk skifter politisk farge. For når «folk flest», som Fremskrittspartiet (FrP) ynder å kalle oss, føler seg undervurdert av landets politiske ledelse, av landets regjering, da vekkes folket.

For det er jo vanskelig å svelge regjeringas argument om at sammenslåing av kommuner til større enheter vil styrke lokaldemokratiet. Da blir vel avstanden mellom de styrte og de styrende enda større? Dessuten er argumentet om at velferd- og tjenestenivået i store kommuner er bedre enn i små grundig tilbakevist. Det er omvendt!

Når regjeringa med justisminister Anundsen (FrP) i spissen hevder at en sentralisering av politietaten vil styrke politiets nærvær i distriktene, at nedleggelsen av de mange lensmannskontorer vil gi folk mer trygghet, da blir det løgn.
Det er heller ikke lett å svelge argumentet til landbruksminister Sylvi Listhaug (FrP) for sin nedbygging av jordvernet her i landet. Folk flest må nemlig forstå at en voksende privatbilisme og tungtransport krever beslagleggelse av matjord som legges under asfalt til flere og større veier. Forstår du det?

Vi lever i en historisk brytningstid med flyktninger, migrasjon, miljøpåkjenninger og klimaendringer. Vi får det inn i stuene våre hver dag gjennom nyhetsbildet. Klart det skjer noe med oss, med våre tanker og holdninger, med vår mentalitet, med vår politiske tenkning.

Midt oppe i dette går vår finansminister Siv Jensen (FrP) med en oppfordring til kommunene om å undergrave stortingsvedtaket som åpner for å ta i mot 8000 krigsflyktninger i løpet av en tre års periode. Til sammenligning tar Sverige i mot 50.000 flyktninger bare i år.
Tysklands forbundskansler Angela Merkel trenger 400.000 innvandrere i året for å opprettholde produksjon og velferd. Prognosene for Norge sier at vi vil mangle 100.000 fagarbeidere om 20 år, dersom vi ikke blir flere...

Den samme finansministerens påstand om at klimaendringene ikke er menneskeskapte førte til undring og vantro over hele Europa. Rett og slett pinlig!
For det er vel knapt noe område i vår historie som er mer utforsket og dokumentert enn akkurat dette, at det er en proporsjonal sammenheng mellom klimagasser og klimaendringer. 

Ikke rart partiet Høyre ble også hardt rammet, ikke minst på grunn av sin partner i regjering. Som kjent: «Si meg hvem du omgås, og jeg skal si deg hvem du er».

Vi har representativt demokrati her i landet, og jeg vil ikke la meg bli representert av slike konservative, fossile politiske ledere. Og jeg er ingen hvem som helst. For jeg er nemlig «folk flest»!  


Ingen kommentarer: