fredag 11. november 2016

Norge, et Lydrike!

Toppmøtet mellom USAs president Ronald Reagan og Sovjetunionens leder Mikhail Gorbatsjov på Island oktober 1986 ble starten på slutten av «Den kalde krigen», og verden dro et lettelsens sukk. Men den hadde visse betingelser.  
Warsawapakten som var NATOs «motspiller» skulle oppløses. Til gjengjeld skulle ikke NATO ekspandere videre østover i Europa. De to smilende statsledere ga hverandre et hjertelig håndtrykk over den historiske avtalen.

På det tidspunktet besto NATO av 16 medlemsland dominert av USA. 
Avtalebruddet startet fire år senere: 1990: Forbundsrepublikken Tyskland - 1999: Polen, Tsjekkia, Ungarn - 2004: Bulgaria, Estland, Litauen, Latvia, Romania, Slovakia, Slovenia – 2009: Albania, Kroatia. Det historiske fredsmøtet på Island ble et historisk svik. Norge ga ikke engang et kremt til motmæle.

I dag har USA 85.000 soldater utplassert i Europa fordelt på de land som omkranser Russland. I Tyskland alene står det 55.000 amerikanske soldater stasjonert på 268 militærbaser.
I fjor utplasserte USA ytterligere 20 nye atombomber i Tyskland som skal fraktes med raketter. Hvor? Adressaten er selvsagt Russland. 
Norge protesterer ikke. 
Tvertimot, Norge stemte mot FN-resolusjonen som vil forby samtlige atomvåpen i hele verden. Hvorfor?  Fordi USA vil beholde sitt atomvåpenarsenal!
Amerikanske krigsskip patruljerer i Svartehavet på dørterskelen til Russland. Dersom Ukraina også skulle bli medlem av NATO, vil USA garantert opprette militærbase på Krim. Ikke rart Russland tok den forsvarsstrategiske halvøya tilbake. Det russiske folk har vel også krav på en noenlunde god nattesøvn?

Takket være en ukritisk presse her til lands, blir Russland framstilt som en provokasjon mot Vest Europa. 
I disse dager har vår regjering sagt ja til USAs ønske om å stasjonere 300 amerikanske elitesoldater på Værnes, og det som et tillegg til alt det militære materiell som USA allerede har lagret i Trøndelag. Vår regjering undergraver dermed landets basepolitikk fastsatt i 1949. Hvem provoserer hvem?
Har vi glemt at det er Russland som har blitt angrepet av land i Vest Europa, blant annet gjennom to verdenskriger, og det av demokratiske, kristne nasjoner?
Har vi glemt at det var den Røde arme som befridde Nord Norge under andre verdenskrig til en pris av 2122 drepte sovjet-russiske soldater bare i Øst Finnmark?

Norge kjøper de kampflyene som USA forlanger og i det antallet USA krever. 
Vi bomber de stedene som USA peker på. Og vi deltar i de krigene som USA starter over hele kloden. NATOs generalsekretær, Jens Stoltenberg, danser etter USAs pipe med godt innøvde dansetrinn...

Dette er Norge, det landet som ynder å framstille seg sjøl som en fredselskende nasjon, men som i virkeligheten er mer lik en lydig hund i band til sin eier, nemlig til krigsmaskinen USA. 
Kort sagt,vi er et land som blir diktert av et annet. Det kalles Lydrike!

Ingen kommentarer: