fredag 29. desember 2017

Blir det et «Godt Nytt År»?

Dersom vi skal satse på et bedre neste år, må en del grunnleggende forhold endres.
Den siste rapporten fra «Warning to Humanity» ble lagt på bordet til samtlige regjeringer 16. november 2017. Den er underskrevet av verdens ledende forskere, 15.346 forskere fra 184 land. 
Rapporten konkluderer: Klimaendringene er ute av kontroll, befolkningsveksten akselererer, mer og mer skog kuttes ned, mengden drikkevann på kloden faller, oksygenet forsvinner fra havene, og vi utrydder dyre- og plantearter i så høyt tempo at vi nå er midt i klodens sjette masseutryddelse.

Dersom Norge betrakter seg sjøl som et land i verden må vi ta noen helt nye grep politisk og økonomisk for å tilpasse produksjon og forbruk i forhold til dokumentert virkelighet. Det innebærer først og fremst å få fjernet vår handlingslammede regjering med blant annet Fremskrittspartiets statsråder som nekter for at klimaendringene er menneskeskapt, og det sammen med en finansminister (Fr.P) som tilber Mammon like fundamentalt som en jihadist tilber Allah.
Av mangel på statsministerkandidater med visjoner og ryggrad kan vi enn så lenge beholde Erna Solberg som seremoni-minister...

For å kunne ta tilbake råderetten over eget land, hvilket betyr å styre produksjon og forbruk ut fra kunnskap, vett og forstand, må makta til selskapenes styrer og direktører tas tilbake og underlegges demokratiet = folkestyret. Det samme gjelder finansfyrster, børshaier og andre spekulanter med kapital som er fremskaffet gjennom merverdien til norske arbeidsfolk.

For å kunne sjøl bestemme vårt forhold til verden omkring oss, det vil si vår utenrikspolitikk, må vi kjempe oss ut av det klamme grepet til USA. I praksis betyr det ut av NATO. Som medlem i NATO, og som det flinkeste medlem, er vi diktert av USA i forhold til hvilke kriger vi skal delta i, hvilke stridsmidler og hvor mange vi skal kjøpe, og hvor mange soldater og hvor mye krigsmateriell USA kan stasjonere i Norge. I dag betraktes Norge som et oppmarsjområde for en USA ledet angrepskrig mot Russland. Vi er med andre ord blitt et Lydrike under verdenshistoriens største krigsmaskin.

Arbeiderpartiets Gro Harlem Brundtland underskrev EØS avtalen 24. juni 1994 som ga Norge adgang til EUs frie marked. En avtale som er tuftet på en hensynsløs kapitalistisk vekstøkonomi. En avtale som ligger milevis vekk fra det begrepet Brundtland sjøl lanserte, nemlig «Bærekraftig utvikling», og som defineres slik: En utvikling som tilfredsstiller dagens behov uten å ødelegge fremtidige generasjoners muligheter til å tilfredsstille sine behov.

Norge har i dag en befolkning på 5,3 millioner mennesker hvorav 3,9 millioner er etnisk norske, et tall som synker for hvert år siden etnisk norske kvinner føder bare 1,73 barn per kvinne. All befolkningsvekst i Norge skyldes innvandringog takk for det. 
For Norge er faktisk mer enn Jotunheimen og Sognefjorden, Norge er de tusener som bygger landet, de som går på jobb hver dag og holder samfunnet vårt gående.
Godt Nytt År?

Ingen kommentarer: