fredag 1. desember 2017

HVORFOR? - hvorfor er det sånn?

HVORFOR er Saudi-Arabia og USA nære allierte? Og det til tross for to ulike, kontrastfylte kulturer og økonomier? Saudi-Arabia er med sin konservative Islam verdens mest undertrykkende regime. Kvinner må ha en mannlig verge for alle bevegelser og gjøremål i det offentlige rom. Saudi-Arabia henretter mennesker ved halshogging på offentlig sted og det i et tempo som får IS til å fremstå som en søndagsskole. Allikevel sitter S-A og USA i samme båt. Hvorfor er det sånn?

HVORFOR selger Norge militært materiell til De forente arabiske emirater som sammen med Saudi-Arabia bomber og utsulter befolkningen i Jemen?

HVORFOR måtte det gå nesten fire år før vestlige media lekket den reelle årsaken til Russlands annektering av Krim halvøya i 2014? Kan det ha sammenheng med at Ukrainas president, innsatt ved hjelp av CIA, åpnet for at USA/NATO kunne få etablere militære baser på Krim (tilsvarende russiske baser i Florida)?

HVORFOR fremstiller vestlige media Russland som et farlig, angrepslystent land? Et land der presidenten fremstilles som en slu djevel, en som bare venter på å utløse en tredje verdenskrig? Og det uten forankring i virkeligheten. Tilogmed NATO sjefen sjøl har blitt tatt i såkalte «fake news» angående Russland.

HVORFOR øker USA sitt militærbudsjett for hvert år og investerer massivt i Europa med militært materiell og soldater? Samtidig som NATO oppfordrer EU sine medlemsland til å ruste opp infrastrukturen, veier, broer, jernbane etc, slik at de er i stand til å betjene USAs mobile stridsenheter?

HVORFOR kontrollerer de åtte rikeste personer i verden større finansielle ressurser enn de 3,5 milliarder som har minst? Samtidig som en milliard mennesker lider av sult og underernæring?

HVORFOR øker antallet milliardærer i Norge for hvert år, samtidig som andelen fattige også øker for hvert år? Hvorfor må kløften mellom fattig og rik bare bli større?

Mediene tilfører meg viten om eget land og folk, og om hendelser rundt om i verden. Reportasje journalistikken serveres med krigsoverskrifter som et middel for å fremme salg og omsetning. Det gjelder å pirre nysgjerrigheten med antydning til vitenskapelig dokumentasjon, og med overskrifter som er hentet fra lukene i en adventskalender. 
Gjett hva du får se dersom du klikker på «Slik får du bedre sex» eller «Derfor bader hun naken...».
«Se hva som skjer» heter det i reklamen, og vi vasser i medier som kan fortelle akkurat det, men... Men HVORFOR det skjer er det vanskeligere å finne ut av. Da må vi aktivt lete etter analyser og kunnskap som våre mainstream media ikke behersker, eller ikke vil beherske? Hvorfor er det sånn?

Ingen kommentarer: