søndag 25. september 2022

NORGE i KRIG 5/8 - 20 år i AFGHANISTAN!

 Offisiell fasit:

Krigen varte fra 7. oktober 2001 til 30. august 2021.  
Norge: 9.200 soldater, 10 drepte, 24 milliarder kroner.  
USA: 2.450 drepte amerikanske soldater, 2.313 milliarder dollar.  *Afghanistan: 65.000 drepte soldater, 47.000 drepte sivile, 4,2 millioner på flukt.  
Norge sluttet seg til angrepet gjennom ISAF for å styrke den nye USA ledete regjeringa (International Security Assistance Force).  
Taliban overtok regjeringsmakta på nytt da USA/NATO tapte krigen og trakk seg ut.  (Det ventet nemlig en ny krig, proxykrigen mot Russland i Ukraina)

USA utsatt for terror:

 World Trade Center
i New York 11. september 2001, der to fly krasjer inn i WTC og begge tårn kollapser + et fly treffer Pentagon, mens det fjerde styrter i Pennsylvania.

I alt ble 2.977 personer drept. I tillegg omkom de 19 kaprerne. Terrornettverket al-Qaida med lederen Osama bin Laden i Afghanistan fikk skylden, og ble satt på USAs dødsliste.

Noe som skurrer her...

Mange land har stilt seg tvilende til president Bush sin al-Qaida forklaring (ikke Norge), med spørsmål om hvorfor er ikke kaprerne fra Afghanistan? Og hvorfor er de finansiert fra Saudi Arabia? Det var 1 kaprer fra Libanon, 2 fra Emiratene, 13 fra S-A.
Alle presidentene i USA starter sine kriger med løgn, med «fake news» som begrunnelse i sin higen etter verdenshegemoni!

Visste du at USA

er en «nær venn og alliert» med S-A, samme som Norge for USA? Visste du at det er USA som forsyner S-A med alt av krigsmateriell, sammen med Norge?, det som brukes i krigen mot det lutfattige Jemen, og det med enormt lukrative kontrakter?

Visste du at at kongeriket S-A er styrt av diktatoren Mohammed bin Salman, han som drepte og parterte journalist og regimekritiker Jamal Kashoggi inne på det saudiarabiske konsulatet i Istanbul?
Visste du at journalisten var svært skeptisk til Bush sitt narrativ om at Afghanistan og al-Qaida sto bak kapringa i New York 11. september 2001? Visste du at Kashoggi jobbet med saken, men fikk aldri fullført sin etterforskning for Jamals siste ord ble 
«Jeg får ikke puste»!


Trist, men sant!

Uten å kunne nevne navn (heldigvis) er det uten tvil at alle krigene som Norge har deltatt i sammen med USA går over i historia som de mest bestialske!

Takket være WikiLeaks og journalisten Julian Assange har vi fått flere tusen dokumenter på kriminelle overgrep utført av USA/NATO  personell i uniform.

Vi får vite om tortur til døde, voldtekter som en del av den militære brutaliteten, også av mindreårige. Vi får vite om en spesiell form for lerdueskyting der mora røskes ut av ungen og kastes opp som lerduer. Et nytt begrep ble også skapt, «partykilling», soldatene har fest med en spesiell form for selskapslek, den som tar sakte livet av en stakkars fange. At soldatene er fra vettet i narkorus er kanskje en unnskyldning, eller?

Julian Assange er en australsk redaktør, forfatter, dataprogrammerer, internettaktivist og hacker som gjennom WikiLeaks har som mål å offentliggjøre hemmeligstemplede dokumenter.
Assange sitter for tiden fengslet i Storbritannia siktet for spionasje. Dersom han blir utlevert til USA, venter en dom på 175 år i fengsel.

https://www.aftenposten.no/norge/politikk/i/nWLlBn/det-har-kostet-ti-norske-soldatliv-og-minst-238-milliarder-kroner-men-ap-og-hoeyre-forsvarer-at-norge-gikk-inn-i-afghanistan
https://no.wikipedia.org/wiki/WikiLeaks
https://www.aftenposten.no/tag/julian-assange
https://no.wikipedia.org/wiki/Julian_Assange
https://no.wikipedia.org/wiki/Terrorangrepet_11._september_2001
https://www.fn.no/Konflikter/al-qaida
https://derimot.no/han-var-kanskje-den-forste-til-a-utfordre-fortellingen-om-11-september-faller-denne-lognen-faller-korthuset/
https://www.youtube.com/watch?v=4DVah3bZlV8
https://www.dagbladet.no/kultur/hykleriets-anatomi/70352747


Ingen kommentarer: