torsdag 25. november 2010

Biskop Kvarme: Sex er en gave fra Gud!

«Gud skapte mennesket i sitt bilde». Ja, så blir det sagt av de som vet hvordan vi ble til, blant annet av de som kaller seg prester og biskoper.
Allikevel avskyr kirken å berøre emnet seksualitet, der i gården heter det forplantning og det helst i et mørkt rom under dyna.

Ikke rart biskop Kvarme og kirken måtte reagere på sogneprest Einar Gelius sin bok «Sex i Bibelen», hvor det avsløres blant annet at også homofili var utbredt på den tiden det gamle testamente beskriver.  Dessuten har jo Gelius opptrådt så utradisjonelt at han er sikkert siktet for flere alvorlige forbrytelser, blant annet å vie et par i en telefonkiosk.

Slikt går bare ikke an!

Skapt i Guds bilde må jo bety at vi er skapt med tilsvarende egenskaper og drifter som Gud sjøl.  Han, eller hun?, har vel ikke skapt oss mennesker med løpetid hele året gjennom et langt liv, bare for å jævles med folk?

Men hvorfor har kirken gjort sex til noe syndig, hvordan og hvorfor?  Svaret er enkelt og innlysende; statens makthavere har behov for å holde befolkningen i sjakk, undertrykke den, og det helst med et minimum av ressurser.  Man trenger ikke soldater og piggtråd til en befolkning som undertrykker seg selv.  Det var keiser Konstantin den store som på 300 tallet gjorde kristendommen lovlig og etter hvert til Romerrikets statsreligion.  Dermed var det duket for et intimt samarbeid mellom stat og kirke.  Staten sørget for sikkerhet og ressurser til kirken.  Kirken sørget for å undertrykke befolkningen ved å syndiggjøre alminnelige, biologiske drifter.  Seksualiteten var ypperlig egnet til dette formål.  Selv tanker sprunget ut av seksuelle fantasier var synd. Tenk hvor mange millioner mennesker opp gjennom tidene som har brukt hele livet sitt til å problematisere og forakte seg selv.

Det syndige menneske er helt ufarlig både for stat og kirke!

Derimot var det ikke problematisk å sende horder av såkalte misjonærer verden rundt med Bibelen i den ene handa og sverdet i den andre, de drepte, plyndret og ranet!

Det var heller ikke problematisk for kirken å opprette inkvisisjonen, et torturkammer som selv nazistene var imponert over.  De som overlevde torturen ble dømt til døden ved henging eller ved å bli brent på bålet.  Hvor mange som ble henrettet i Europa gjennom flere århundrer, og da fortrinnsvis unge kvinner, vites ikke med sikkerhet.  Det man vet er at store områder var i perioder helt renset for hekser...

Biskop Kvarme, du burde se til Sverige, nærmere bestemt til Lövstad. 
Der finner du Orgasmens Madonnas Kirke med en kardinal som preker om en Gud som har gitt seksualiteten som en gave til mennesket og orgasmen som en guddommelig opplevelse!
 
 
 
 
 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Pretty nice post. I just stumbled upon your blog and wanted to say that I
have truly enjoyed browsing your blog posts.
In any case I will be subscribing to your rss feed and I hope you
write again soon!

Visit my page :: promo code match

Anonym sa...

pet insurance for dogs Pet health insurance policies vary greatly from company to company and also can be customized for particular pets or families. You could always choose a strategy that is fundamental but ample today, after which include coverage as the financial scenario enhances.