tirsdag 16. november 2010

En spasertur i nabolaget...

Det er såpass tidlig på dagen at de fleste aktiviteter hører morgenstunden til, som for eksempel tilberedning av mat, morgenbadet og trimmen.
Men om ikke mange timer er Jomtien Beach nærmest fulltegnet. 
Det er høysesong her nå.



 
 
 
Strendene, og de er kilometer lange, må selvsagt gjøres innbydende i håp om at turister slår seg ned akkurat på sin parsell.
 

Fortauene må sopes for sand, en støvete jobb som krever en spesiell beskyttende bekledning..., men så tjener hun jo godt da, cirka 100 THB om dagen (20 kroner)....


Gi ei slik dame 100 THB, så er det vel unødvendig å understreke at du har skapt lykke! Noen turister gjør det, de fleste er fra Norge.  Russere gjør det ikke, med noen få unntak.  Russere blir nå indirekte nektet på mange hoteller ved beskjed om at dessverre er det ingen rom ledig.

Det er trist. Hva har skjedd med de nyrike der borte?  Arrogante drittsekker som ikke gir et øre i tips.  Ja, slik er de betegnet her nede nå.

Noen må ha selskap til frokosten, mye vakkert selskap.  Tør ikke tenke på hva dette frokostgildet kan utarte seg til. Tenk hvis det skulle være noe sex inne i bildet, kjøp av seksuelle tjenester for eksempel.  Han er heldig som ikke blir bøtelagt og risikerer tjue, tjuefem tusen kroner i bot, men han kan være trygg her, det er ikke forbudt...

Det er heller ikke forbudt å gå på Seven Eleven å kjøpe seg en boks øl, sette seg på trappa og nyte den kalde drikke.  Ingen
                                                                       polis dukker opp med bøte blokka...


At det er tett med toaletter og dusj på en slik gigantisk turistmaskin ved et salt og rent hav med en temperatur liggende mellom tjuefem og tretti grader, er en selvfølge.


De fleste av disse baderom drives av private som tar tre kroner for en dusj og en krone for et toalett besøk.  Greit.

Men det som virkelig er helt eksepsjonelt anderledes enn hjemme, det er de offentlige toaletter.  Ikke bare er de rene og gratis, men i tillegg utsmykket som om det skulle være et lite tempel man skulle besøke.
Jeg bor i en av de rikeste bykommuner sør i Norge med en befolkning på rundt femti tusen.  I den byen finnes det ikke ett eneste offentlig toalett!  På buss stasjonen?  Venterommet på buss stasjonen har toaletter, men hva hjelper det når venterommet er stengt, sommer som vinter.  Hvorfor?  Jo, på den falmete lappen som henger på døra kan man lese: Stengt på grunn av hærverk.  Teknisk Etat.
På jernbanestasjonen da?  Jo, der kan man være heldig å få adgang til toalettene når venterommet er åpent.  Jeg sier heldig, for titt og ofte finner man også her beskjed om at hærverk og tagging er årsak til stengte toaletter.

Det dreier seg altså om en femten, tjue rusmisbrukere som terroriserer en hel by.  I tillegg siger politiets patruljebil rundt i gatene i håp om slå kloa i den stakkar'n som tok sjansen på å slå lens inne i en bakgård.  Botens størrelse er fem tusen kroner.
Hva skjer med vårt samfunn?

Da er det vel like greit å tagge og style sjøl, slik som gjøres med de fleste turistbussene her nede.
 



Å være Buddha munk betyr å leve av det folk gir deg. Og som i livet ellers er noen mer heldige enn andre og får mye ris i bøtta til frokost.



 Selvsagt finnes det tomsinger her nede også som bare kaster fra seg søpla i veikanten, men heldigvis blir det fjernet i løpet av dagen...






Når man har holdt vakt hele natta, gjør det godt med en formiddagslur selv om sengeleiet er meget beskjedent, men vaktbikkja har heldigvis valgt en fortauskant der det er forbudt å parkere....
















                                                                                                                             




Ingen kommentarer: