tirsdag 27. september 2022

NORGE i KRIG 6/8 - Vi teppebomber LIBYA i 2011

Grunnleggende årsak:

Libyas leder Muammar al-Gaddafi opprettet i 2002 «Den afrikanske union» med 55 stater som medlemmer. 

Unionen skulle fremme demokrati, menneskerettigheter og økonomi som en motvekt til århundrer med brutal europeisk kolonialisme.

Men da det ble kjent at al-Gaddafi via
AU planla en felles afrikansk myntenhet med egen sentralbank, som ville erstatte dollaren som handelsvaluta, reagerte USA.

Den nye myntenheten skulle hete gulldinarer og lede Libyas oljeinntekter inn mot statskontrollerte fond i stedet for amerikanske banker.

USA angriper Libya

sammen med 15 NATO land, deriblant Norge 17. mars 2011, men med en «fake news» som begrunnelse (det vanlige):
"al-Gaddafi massakrerer egen befolkning". 
Men ingen massakre fant sted, tvert imot tilbyr al-Gaddafi forhandlinger, men blir avvist.  I stedet krever USA/NATO en flyforbudsone som gjør det umulig for al-Gaddafi å bruke egne flyvåpen.

Norge går på vingene

med seks F-16 kampfly der pilotene fikk velge fritt sine bombemål (såkalte SCAR-oppdrag - Strike Coordination and Reconnaissance), hvilket resulterte i en jevn bombing av sivile. Det ble bombet elever i skolegården, ansamlinger av bryllup, begravelser o.l.

Under debriefingen forklarte en pilot det slik: «Det er ikke lett å se hva som er venn eller fiende fra en høyde på 7 km, og med en fart på 900 km/h».
På spørsmål om hvor mange som ble drept under norske angrep er svaret «Vi driver i liten grad å telle drepte. Det gjør vi heller ikke i Afghanistan» (generalmajor Morten Haga Lunde).

Beslutningen om å bombe Libya









ble tatt av daværende statsminister Jens Stoltenberg 19. mars 2011 (nåværende NATOs generalsekretær fra oktober 2014...) og det uten Stortingets vedtak. Stoltenberg sendte avgjørelsen via SMS til de øvrige parlamentariske lederne, men først etter å ha redegjort for beslutningen med daværende utenriksminister Jonas Gahr Støre, utenriksminister Hillary Clinton og president Barack Obama (han som Norge tildelte Nobels fredspris med tilnavnet "Dronekrigeren"...)




















7700 bomber ble sluppet av NATO i løpet av de 6 måneder operasjonen foregikk, 43 bomber om dagen i gjennomsnitt. Norge sto for det største NATO bidraget med sine 588 bomber, også kalt «de gode bombene».

Libya VAR Afrikas

høyest fungerende velferdssamfunn med gratis vann, nær gratis drivstoff, gratis helsevesen og gratis utdanning med et av Afrikas høyeste BNP.

Etter al-Gaddafis fall, stukket i hjel med bajonetter til "romersk glede" for USAs Hillary Clinton, https://www.youtube.com/watch?v=6DXDU48RHLU, ble store deler av landet lagt i grus sammen med nesten all infrastruktur.









Nå dominerer militsgrupper med sine kriger seg i mellom, terrororganisasjonen IS har fått ny fotfeste. Befolkninga flykter fra fattigdom og terror.

Men de som flykter til Norge blir nektet adgang!

















https://journalisten.no/aftenposten-dag-og-tid-kortnytt/10-ar-etter-libya-bombing-pa-tide-med-aerlige-refleksjoner/448562
https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/2112b4/gaddafis-droemmekontinent
https://no.wikipedia.org/wiki/Libya
https://www.dagsavisen.no/nyheter/verden/2021/03/25/ti-ar-siden-libya-krigen-bombene-som-falt-forandret-landet-fortsatt-er-det-kaos/
https://www.aftenposten.no/norge/politikk/i/g6O37J/i-2011-bombet-norge-libya-uten-at-stortinget-var-involvert-naa-vil-de-folkevalgte-ha-mer-aa-si-i-norske-krigsoperasjoner
https://www.revolusjon.no/teori-og-analyse/bokomtale/2121-krig-bygd-pa
https://millenium-state.com/blog/2019/05/03/the-dinar-gold-the-real-reason-for-gaddafis-murder/
https://no.wikipedia.org/wiki/Den_afrikanske_union


Ingen kommentarer: