torsdag 29. september 2022

NORGE i KRIG – hvor mange? - proxykrigen mot RUSSLAND

 Disse startet sin krigerske karriere

siden USA/CIA kuppet i Ukraina 21. februar 2014, sammen med NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg fra oktober 2014.

For å slutte seg til Vestens stedfortrederkrig i Ukraina mot Russland, måtte Norge bryte loven fra 1959 som sier at det er forbudt å støtte land med våpen og penger som er i krig - ennå et brudd på Folkeretten. Det er Norges stats- og utenriksministre som suverent kan sende penger og våpen til Ukraina uten vedtak i Stortinget.

Norge har hittil bidratt

med 10,3 milliarder kroner til den ukrainske regjeringa + donert 4000 panservernvåpen av typen M72 + donert 100 Mistral luftvernmissiler tatt av
Forsvarets lager + donert 22 stk. M109 artilleriskyts med ammunisjon og «bruksanvisning» + donert hundretalls millioner i militært utstyr som skuddsikre vester, hjelmer, feltrasjoner etc. + +

Forsvaret 

melder at Norge har bidratt med stabsoffiserer og annet militært personell og følger slavisk alle EUs økonomiske sanksjoner til tross for at det også rammer norske interesser.

Norge følger også det britiske programmet med å trene opp ukrainske soldater både her i Norge og i utlandet. Treningen dreier seg om bruk av forskjellige typer våpen.

På svartebørs eller ødelagt!

Bare 30 prosent av de vestlige våpen som blir sendt til Ukraina ankommer adressaten, resten havner på svartebørs eller blir ødelagt av russiske styrker.«Man kan enkelt slå fast at store mengder avansert våpen vil havne i hendene på terrorister og andre kriminelle. Når våpenleverandørene har mistet kontrollen, slik de sjøl sier, tar det svarte markedet over» (Interpol).

Om kort tid kan avanserte målsøkende raketter komme i henda på en gangsterbande i et byområde nær deg, og det takket være flommen av våpen som våre politiske ledere pumper inn i Ukraina med mottakere de ikke aner hvem er.
Hva kan gå galt?

ps.  USA og Storbritannia forbyr enhver form for diplomati og fredsforhandlinger, krigen skal pågå til «den siste ukrainer»! Og «fredsnasjonen Norge» følger lydig etter, hilsen statsminister Jonas Gahr Støre og utenriksminister Anniken Huitfeldt. ds.

https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/humanitart-arbeid/naboland_hjelp/id2908141/
https://nn.wikipedia.org/wiki/Russland
https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/dep/ud/brev_ud/svar_ud/2022/brev_bistand/id2920778/
https://forskning.no/krig-og-fred-russland-ukraina/dette-er-det-militaere-utstyret-norge-sender-til-ukraina/2013957
https://www.forsvaret.no/aktuelt-og-presse/aktuelt/sender-militaerutstyr-og-vapen-til-ukraina
https://www.aftenbladet.no/innenriks/i/kEWwwQ/ekspert-om-trening-av-ukrainske-soldater-i-norge-blir-langvarig-og-omfattende
https://steigan.no/2022/08/bare-30-prosent-av-de-vestlige-vapnene-til-ukraina-nar-fram-dit-de-skal/
https://juridika.no/innsikt/norske-v%C3%A5penleveranser-til-ukraina-og-hva-det-betyr-under-folkeretten


Ingen kommentarer: