mandag 8. februar 2021

Erna Solberg, du er KRIMINELL!

 Når du som landets politiske leder styrer ut fra en ideologi som krever en kontinuerlig økonomisk vekst til tross for alle vitenskapelig baserte advarsler, får du valget mellom å bli vurdert som mindre begavet eller som kriminell.

Nå har du riktignok innrømmet at vi for tiden har problemer med naturmiljø og klima. Men som den erfarne yrkespolitiker du er, bruker du kriseproblematikken til å etablere enda flere økonomiske vekstnæringer. Du påstår jo sjøl at økonomisk vekst er en forutsetning for det grønne skifte.

Men følger du ikke med i nyhetsbildet? Leser du ikke forskningsrapporter?
Her er en fersk en med overskriften: 
Vår økonomiske vekst tar knekken på naturen.
Den 600 sider lange rapporten finner du her:
https://www.abcnyheter.no/nyheter/norge/2021/02/06/195737997/var-okonomiske-vekst-tar-knekken-pa-naturen som blant annet konkluderer:
«Dersom det ikke skjer raske endringer i hvordan verdens økonomiske vekst drives fram, vil det få katastrofale konsekvenser for naturen – og dermed også for menneskeheten».

Men du turer fram som om du fortsatt befinner deg på 1960 tallet da de første vitenskapelige advarsler så dagens lys med klar sammenheng mellom tradisjonell økonomisk vekst og dens negative innvirkning på naturmiljø, klima og biologisk mangfold. 
Du var riktignok bare så vidt født, men har du ingenting lært i løpet av ditt 60-årige lange liv?
Eller ble du tidlig så betatt av din politiske ledestjerne, Ayn Rand, at du ikke makter å komme ut av hennes «religiøse budskap»? Du driver jo fortsatt og dyrker henne med blant annet kursing av vordende Høyre politikere.

Ayn Rand, amerikansk grunnlegger av Objektivismen
«Egoisme er en dyd som bør fremelskes hos det enkelte individ. Det er nemlig kampen om profitten som skaper de beste menneskene og som gjør de rike enda rikere» + «Det finnes ikke noen grenser for menneskets utnytting av naturressurser. Det vil alltid finnes nytt land å erobre, trær å hugge, kull å utvinne og så videre. Miljøreguleringer er, på samme måte som sikkerhetsforskrifter, bare nok en måte for offentlige byråkrater å stikke kjepper i hjulene for driftige kapitalister» + +

Ikke rart du ivrer for å femdoble antall lakseoppdrett med alle de sykdommer og skader som blir påført krepsdyr og villfisk, for det er jo så lønnsomt. 
Ikke rart du vil tidoble antall vindturbiner med total rasering av norsk natur med kabler til EU som en profitabel næring. 
For ikke å snakke om økte subsidier til leting etter mer olje og gass på sokkelen, for det er jo en så god investering. Du vil bare ha mer, mer og atter mer penger og større formue!

Men nå har det gått så langt at verdens forskere er lei av å ikke bli hørt, lei av å rope «varsku her» uten at politikere som deg reagerer. Nå oppfordrer sindige forskere folk til å gå ut i gatene og demonstrere. Fikk du ikke det med deg?

Her tusen franske forskere: https://www.abcnyheter.no/nyheter/verden/2020/02/24/195651648/1000-franske-forskere-ber-folk-ta-til-gatene-og-kreve-klimahandling:
«Menneskelige samfunn kan ikke fortsette å ignorere konsekvensene av sine aktiviteter på planeten, uten å ta konsekvensene [...] Hvis vi fortsetter på denne veien, er fremtiden for arten vår dyster».

Egentlig er det jo synd på deg, statsminister Erna Solberg, som ikke makter annet enn å dyrke Ayn Rand med troen på en kontinuerlig økonomisk vekst som skal løse alle
problemer.

Du har egentlig blitt et politisk fossil som bør hoppe av din politiske pidestall før noen velter den overende med en historisk merkelapp som kriminell!

1 kommentar:

Morten isaksen sa...

Bra Kjell.