fredag 19. januar 2018

#ME TOO og seksualdriften

Takket være #Me Too bevegelsen har vi fått avslørt en rekke menn som fortsatt betrakter kvinnen som det andre kjønn og som et annenrangs menneske. Det er levende fossiler av patriarkatet som med Guds hjelp klarte å skape kvinnen fra et mannlig ribbein og dermed som et objekt for mannen. Vi sliter altså fortsatt med dette forkvakla synet i vår kristne kultur og enda verre i den muslimske.

Faktum er at vi som art har overlevd i naturen ved å ta i bruk alle ressurser hos begge kjønn, alt av intelligens, kunnskaper og ferdigheter. Mann og kvinne var gjensidige avhengige av hverandre, to subjekter som utfylte hverandre i kampen for tilværelsen. Ikke rart vi har flere gudinner enn guder.

Det er faktisk sånn at kvinner også har seksualdrift med tilhørende lyster, og som nyter seksualakten gjerne med en orgasme som høydepunkt. Og tusen takk for det, ellers hadde vi ikke eksistert. Det er også sånn at kvinner liker å bli lagt merke til av menn. De gjør seg attraktive og tiltrekkende ved hjelp av en rekke midler som bekledning, sminke, parfyme etc. Smiger og kompliment er også velkommen som en behagelig styrking av sjølbildet. Men dermed er det ikke sagt at kvinnen vil ha sex, ikke omgående i hvert fall.
Det bør derfor være tilstrekkelig å kunne stoppe en tilnærmelse med et «NEI», et begrep som åpenbart mange menn ikke har lært seg å tolke.

Og mannens seksualdrift? Ja, den er sterk, og som et biologisk vesen går den ut på å spre sin sæd til flest mulig hunner. Med en løpetid året rundt blir reproduksjonen tilstrekkelig stor til at vi har overlevd som art.
Nå er det heldigvis noen kvinner som har skjønt at det går an å tjene penger på mannens sexlyst, de kalles prostituerte. Takket være et dobbelmoralistisk samfunn har disse kvinnene blitt stigmatisert til å være mindreverdige, og sexkjøperne har blitt kriminalisert! Vi bagatelliserer altså en av menneskets sterkeste drifter og institusjonaliserer den innenfor et samboerskap eller ekteskap, mens en blomstrende pornoindustri sørger for at kåtskapen og begjæret får tilstrekkelig næring.

I 1978 fikk vi loven om likestilling som sier at de to kjønn skal ha like muligheter i samfunnsliv, hjem og arbeid og som «tar særlig sikte på å bedre kvinnens stilling». Det loven «glemte» var området seksualitet.
For hadde vi tatt oss sjøl på alvor som biologiske individer, så hadde vi opprettet bordeller der sexarbeiderne kunne få trygghet og helsetjenester. Der sexkjøperen kunne få tilfredsstille sin lyst på lovlig vis, i stedet for å trakassere og voldta uskyldige kvinner.

Apropos voldtekt så må det være noe av det verste ei kvinne kan oppleve. Et fremmed menneske river av deg klærne og trenger inn i kroppen din hvor han tømmer sine kroppsvæsker. Straff for voldtektsforbrytere?
Tja, hvorfor ikke henge de høyt - på torvet?

Ingen kommentarer: