fredag 12. januar 2018

Dette er våre folkevalgte representanter...

Vi har en finansminister som fjerner støtteordninger for de svakeste gruppene i vårt samfunn, samtidig som hun gir skattelette til de aller rikeste.

Vi har en olje- og energiminister som benekter at fossilt brensel tilfører atmosfæren klimagasser, og satser på utbygging av nye oljefelt for 125 milliarder fram mot 2020.

Vi har en innvandrings- og integreringsminister som er stolt over å ha redusert antallet asylsøkere til et minimum. Hun trosser FNs anbefaling om å øke antallet kvoteflyktninger, hun håner både Folkeretten og Flyktninghjelpen.

Vi har en klima- og miljøminister som er glad for en rettslig kjennelse som sier at Norge ikke står ansvarlig for de enorme utslipp av klimagasser som eksporten av norsk olje og gass forårsaker.

Vi har en fiskeriminister som ivrer for å femdoble antall lakseoppdrett. Han ønsker med andre ord å femdoble utryddelsen av villaks, femdoble forurensningen av fjordene våre, femdoble bestanden av lakselus, femdoble importen av kraftfôret soya.

Vi har en samferdselsminister som sitter på kontoret sitt og leker med modellbilene sine og er så glad for at vi snart kan kjøre bil under havet fra Kristiansand til Trondheim, uten ei eneste ferje. Det ideelle for en familie er å eie tre biler, en elbil til butikk og barnehage, en romslig familiebil til lengre turer, og en skikkelig SUV når familien skal på hytta, i følge vår samferdselsminister.

Vi har en utenriksminister som leser høyt fra et manuskript forfattet av sin nære venn James Mattis, USAs forsvarsminister. Etter at president Trump knuste fredsforhandlingene ved å proklamere Jerusalem som Israels hovedstad, konkluderer Norges utenriksminister: «Jeg ser vilje til fred»!

Vi har en forsvarsminister uten forsvar, men ansatt som lagersjef for det enorme militære materiellet som USA lagrer i norske fjell beregnet på rundt 15.000 US marinesoldater. Han forstår ikke at Russland reagerer negativt når amerikanske tropper øver angrep fra grenselandet Norge.

Vi har en statsminister som kjøper 52 amerikanske kampfly konstruert for angrep, hvilket hun kaller forsvar. En statsminister som bryter norsk basepolitikk og legger ut sitt eget land som et oppmarsjområde for en aggressiv militær supermakt.

I et demokrati får vi det politiske lederskap vi ber om. Men er virkelig denne reaksjonære og konservative gjengen av en regjering representativ for det norske folk?
Eller er den bare et beklagelig resultat av at det norske folk har tatt siesta i sin egen pengebinge?

Ingen kommentarer: