søndag 23. mai 2021

Du kan TRO det som PASSER deg BEST...

 

** Du kan jo tro på det som i dag er en kristen høytid, nemlig Pinsen. 49 dager etter at Jesus sto opp fra de døde viste Den hellige ånd seg for apostlene som ildtunger fra himmelen. Eller du kan tro på beskrivelsen av faren til Jesus slik han fremstår i Det gamle testamente, i Toraen og i Koranen, som henholdsvis Gud, Jahve og Allah **



Dersom du har nervene i behold kan du jo prøve deg på denne quizen med spørsmål hentet fra Bibelen og Koranen:

1)
 Hvis dine nærmeste ikke deler din religion, skal du slå dem ihjel. ... Du skal steine ham ihjel, fordi han prøvde å lokke deg bort fra Herren din Gud...
2) Så når de hellige måneder er gått bort, så drep og bekjemp de vantro hvor enn du finner dem...
3) Men hvis beskyldningen er sann, hvis det ikke finnes tegn på at piken var jomfru, da skal de føre henne ut foran døren til farens hus, og mennene i byen skal steine henne i hjel.
4) Hvis noen av deres kvinner begår usømmelighet (hor), skal dere kreve fire vitner mot dem. Hvis de avgir vitnesbyrd, så hold dem i husarrest til døden henter dem.
5) Når en mann bestiger en annen mann, rister Guds trone.
6) Når en mann har omgang med en annen mann..., har de begge gjort en avskyelig gjerning. De skal dø, det hviler blodskyld på dem.

Svar: 

1) Bibelen, 5. Mos. 13: 6-11 / 2) Koranen 9:5 / 3) Bibelen, 5. Mos. 22:13-21 / 4) Koranen 4:16 / 5) Koranen 26:165 / 6) Bibelen, 3. Mos. 20:13.

Går det bra? Det er mye, mye mer, men vi tar bare litt til:

7) 
Tro ikke at jeg er kommet for å bringe fred på jorden. Jeg er ikke kommet for å bringe fred, men sverd.
8) Så sier Herren, hærskarenes Gud, Israels Gud: Drikk og bli drukne og spy og fall og reis dere ikke mere!
9) Bekjemp de vantro inntil det ikke lenger finnes vantro...
10) For Herrens vrede er over alle hedningefolkene, og hans harme over all deres hær, han slår dem med bann, overgir dem til å slaktes ned. Og de som blir drept skal slenges bort, og stanken av deres døde kropper skal stige opp, og fjellene skal flyte av deres blod. 
11) Jeg vil terrorisere de vantro. Halshugg dem og kapp av deres fingre og tær. 
12) ... og jeg vil la dem ete sine sønners og døtres kjøtt, og de skal ete hverandres kjøtt, under den trengsel og angst som deres fiender og de som står dem efter livet, fører over dem. 

Svar:

7) Bibelen NT, Matt. 10:34 / 8) Bibelen, Jer. 25:27 / 9) Koranen 8:39 / 10) Bibelen, Jes. 34: 2-3 / 11) Koranen 8:12 / 12) Bibelen, Jer. 19:3-9.

Fikk du mange rette? Og hva er vitsen? 

Vitsen er å vise at troen er selektiv, den gjør det mulig å velge de tekster og fortellinger som til enhver tid er passende for den troende. Og tidene endrer seg jo, som vi vet fra historia.
Vi hadde tider da de kristne massakrerte innfødte i store deler av verden med sverdet i den ene handa og korset i den andre, være seg i sør- og nord Amerika, i Afrika, Australia og store deler av Asia. 

Naturressurser ble ranet og fraktet hjem til Europa hvor de blant annet ble brukt til å bygge gullforgyldte katedraler til ære for sin Gud i himmelen.


Vi hadde tider da Kirkens eget rettsapparat, Inkvisisjonen, torturerte og dømte hundretusenvis av kvinner til «ild og bål». Hvorfor?
Fordi kvinner er mødre, koner og døtre, omsorgspersoner som naturlig nok måtte lære seg å helbrede sår og sykdommer med bruk av ulike metoder og naturmedisin. 
Men i følge Kirken var sykdom Guds straffedom som menneskene ikke skulle legge seg opp i.
Dyktige kvinner fikk derfor tittelen «hekser», hvilket kvalifiserte til å bli brent levende på bålet mens presteskapet bivånet det hele med foldede hender i takksigelser til Herren.


Men ikke tror jeg at dersom mennesket er skapt i Guds bilde så betyr det at vi skal ligge på knærne med foldede hender eller med panna i golvet og rompa i været for å tilbe døden og et evig liv i himmelen.

Jeg tror heller han mente å skape et vesen som bruker livet sitt til å slåss for livet med slike universale våpen som rettferdighet og solidaritet. Jeg tror heller ikke Vårherre liker den likegyldighet som kjerka og de tusen menigheter viser i forhold til vår nedbygging av Skaperverket hans, det som er vår egen jord.

Det heter seg jo at religionen er som opium for folket.
Ja, med den sløve likegyldighet som de troende oppviser i forhold til vår tid, så er det vel noe i det. Eller kanskje bønnfaller de det som også er beskrevet i både Koranen og i Bibelen, kalt Endetiden. Tiden da de endelig får dra til himmels, det som de har ønsket seg og bedt for gjennom hele livet?
Hallelujah!

1 kommentar:

Morten isaksen sa...

Noe av det beste du har skrevet. Gud er det du vil det skal være!!