søndag 9. mai 2021

KAPITALISMENS SANNE ANSIKT!

 ** «For den som har, skal få, og det i overflod, men den som ikke har, skal bli fratatt selv det han har» (Matteus 25,14-30). 
Som kjent krever kapitalismen periodiske kriser, det vil si nedbryting av materiell og kapital med tilhørende konkurser og personlige tragedier. Men det er nødvendig for å starte på nytt og ta kapitalismen til nye høyder. Siste var finanskrisa i 2008 ** 


Ødeleggelse av et samfunns ressurser gjøres selvsagt mest effektiv gjennom en krig. Men nedstengning av økonomien gjennom lockdown og sosial isolasjon har gjort samme nytte, og vel så det:

ILO melder at lockdown har resultert i 255 millioner tapte heltidsjobber, fire ganger mer enn under finanskrisa.

VERDENSBANKEN har beregnet at lockdown politikken har økt antall ekstremt fattige i verden med 150 millioner mennesker.

FAO melder at 270 millioner mennesker ble rammet av sult i 2020 som en følge av nedstengningen, en oppgang på 70 prosent fra året før.

UNESCO melder at stengte skoler har rammet 1,6 milliarder barn med skadevirkninger som vil følge dem resten av livet.


Reallønna til arbeidsfolk/lønnsmottagere har falt enormt og fortsetter å falle hvilket blir delvis kompensert gjennom det enkelte lands statskasse. Det fører til betydelige nedskjæringer i de offentlige budsjetter som igjen tvinger fram en storstilt privatisering med en ny runde der både inflasjon og finanskapital kan øke.

Men det gjelder ikke alle!

Det gjelder ikke verdens milliardærer som hittil under pandemien har tjent 4.560 milliarder dollar, mens det har kostet verdens arbeidsfolk over 4.000 milliarder dollar.
Og selvsagt finner vi det største ranet i kapitalismens flaggskip, tyveriet fra samfunnets vanlige innbyggere til de ultrarike, noe som også blir kalt 
Den største klassekrigen i historien.

Bare siden Joe Biden ble innsatt som president i januar har nettoverdien til de 100 rikeste menneskene i USA økt med 195 milliarder dollar som nå passerer 461 milliarder. 
0,1 prosent = 1 promille av landets rikeste eier like mye som 90 prosent av de fattigste i selveste «Gods own country»...

Det er på sin plass å minne om at under hele denne "koronakrigen" har 150.000 fagfolk verden over som leger, forskere, helsepersonell advart mot lockdown, og dokumenterer at nedstengningen av samfunnet har skapt flere syke mennesker, fysisk og mentalt, enn selve viruset. Akkurat det er også kjent fra vårt eget land!

Utrolig nok har de fått minimal oppmerksomhet:

The Great Barrington Declaration, https://gbdeclaration.org/#read og World Doctors Alliance, https://worlddoctorsalliance.com/


Kan svaret være at samtidig som WHO, Verdens helseorganisasjon, bestemte at lockdown skulle bekjempe pandemien, lanserte WEF (organisasjonen for verdens 1000 største kapitalkonsentrasjoner) 
The great reset?

Og de fikk jo helt rett! Lockdown politikken har sørget for den nødvendige renselse av verdens materielle og økonomiske ressurser slik at kapitalismen kan blomstre på nytt med nye profitable investeringer, koste hva det koste vil i utbytting av mennesker og ødelagt natur.