mandag 29. desember 2008

Vår åndelige dimensjon og mørk materie...

Vår åndelige dimensjon og mørk materie... Man trenger ikke gå i Sjømannskjerka for å havne i en diskusjon om liv etter døden, eller ikke liv etter døden. Slike diskusjoner har foregått til alle tider og i alle miljøer,
enten man er troende eller hedning. Temaet er spennende og meningsfullt for oss
mennesker som er vår eksistens bevisst, og derved er vi også bevisst vår død. Forskning og vitenskap har de senere år frembragt observasjoner og kunnskap som gjør det ekstra spennende å filosofere over og sette opp hypoteser for dette emnet som nådeløst angår oss alle. Jeg tenker først og fremst på to områder; 1) All den dokumentasjon som foreligger på området «Nær døden opplevelser» og 2) «Mørk materie og mørk energi». Millioner av mennesker kan berette om sine opplevelser av å være død, det vil si de betrakter legenes kamp for å redde deres liv fra utsiden av seg selv, og kan i ettertid beskrive i detalj hele hendelsesforløpet. Ja, så nifst detaljert at de under denne «ute av kroppen tilværelsen» har observert objekter og detaljer som ikke var mulig fra sykesengen. (Kystpartiets Steinar Bastesen er en av mange som har berettet om sin nær døden opplevelse). Det er også påfallende at selve opplevelsen beskrives likt, der sterkt lys, fred og harmoni går igjen hos alle. (Se gjerne: http://www.enhet.no/and01.php )
Det vi ser stemmer ikke!
Astrofysikerne mener at det vi observerer av planeter, stjerner og galakser er bare en liten del av universet, ca. 5% ! Teorien om mørk materie er fremsatt fordi den massen som vi kan observere i galaksene ikke er nok til å holde dem sammen. Eksistensen av mørk energi teoriseres ut fra det faktum at universet utvider seg med økende hastighet. Det må altså være en type energi som overvinner gravitasjons kreftene. Fysikernes beregninger anslår at mørk energi og mørk materie utgjør tilsammen ca. 95% av vårt univers. Jeg sier vårt univers med vilje, fordi den moderne kvantemekanikken antyder eksistensen av flere parallelle universer.... Javel, og så? Dersom vi er delt inn i en åndelig og en fysisk dimensjon, så dør legemet og blir til jord igjen i følge naturlovene på denne planeten. Det er greit. Men den åndelige, den såkalte sjelen, tilhører en annen dimensjon, den mørke materie? Mange forskere har havnet på det standpunkt at hukommelsen ikke er knyttet til kjemiske reaksjoner i hjernecellene, men eksisterer som en dimensjon i seg selv. Dette blir understøttet gjennom alle disse nær døden opplevelsene, der pasienten husker alt som har foregått til tross for at vedkommende ble erklært klinisk død. Med andre ord fungerer vår hjerne som en antenne som mottar signaler mellom disse to verdener, «den lyse og observerbare» og «den mørke og usynlige». Men en antenne krever signaler, og det får vi i fleng, nemlig i form av høyfrekvent elektromagnetisk stråling, såkalt gammastråling. Og det er nettopp gammastråling i ulike variasjoner og mønstre som sendes ut fra den mørke materien! Det er nok mer mellom himmel og jord enn hva vi vet i dag...., eller hva tror du?
Romteleskopet Fermi Gamma-ray Space Telescope ble sendt opp i juni 2008 for nettopp å lokalisere mørk energi og mørk materie i vår egen galakse Melkeveien. Mission Objectives (http://fermi.gsfc.nasa.gov/) Explore the most extreme environments in the Universe, where nature harnesses energies far beyond anything possible on Earth. Search for signs of new laws of physics and what composes the mysterious Dark Matter. Explain how black holes accelerate immense jets of material to nearly light speed. Help crack the mysteries of the stupendously powerful explosions known as gamma-ray bursts. Answer long-standing questions across a broad range of topics, including solar flares, pulsars and the origin of cosmic rays.

1 kommentar:

Magne Vingsand sa...

Ad 'mer mellom himmel og jord'. Jeg er rimelig sikker på at når jeg dør, blir alt svart. That's it. Har hatt noen mc-uhell hvor jeg har besvimt. Husker ikke noe av det, annet enn at jeg var dønn borte. Så det er igrunnen godt å tenke på, ikke noe å uroe seg for dette med døden.. ;-)