fredag 12. april 2013

Bakteriefobi med vasketaske.

For å si det hardt og brutalt; vi er noen vandrende bakteriekolonier! Opp til tre prosent av kroppsvekten består av bakterier. Forskerne anslår at kroppen huser ti bakterieceller for hver menneskecelle, innvendig og utvendig. Alle disse milliarder av ørsmå, encellede organismer har bare et formål for øye, nemlig å holde oss friske. Allikevel har det spredd seg en bakterieangst i befolkningen, mye takket være pågående reklame for parfymerte kremer, såper og oljer i et hopetall ulike varianter.

Du får 30 prosent avslag på hele Eucerin pH5 serien, både shower oil, hand wash oil og handcreme. Eller ta 2 for 1 til de minste som Cosmica Kids Sun Stick SPF 30, solbeskyttelse i sprayflaske, lett og morsom å påføre. 
Men nå blir det faktisk advart mot bruk av solkrem, den kan nemlig gi hudkreft. Og jo sterkere solfaktor jo flere kreftfremkallende stoffer finnes i kremen, dessuten fjerner den hudens naturlige bakteriebeskyttelse.
Joda, det finnes bakterier som er slemme, de som lager betennelser og det som verre er. Det anbefales derfor å vaske hendene ofte. Greit, men det er jo forskjell på å holde en vanlig hygiene i forhold til å bli helt hysterisk. For det må man vel kalle folk som vasker hendene tjue ganger om dagen.
Man kan undre seg over hvordan det var mulig å vokse opp dengang dusj og badekar var en luksuriøs investering. Solkremer fantes heller ikke. Før sengetid om kvelden ble hender og ansikt tørket av med en vaskeklut. En gang i uka var det kroppsvask. Det var godt å bade etter ei uke med lek ute i skauen, i fjøset eller på låven. Utedoen var forresten i fjøset, der manglet det vaskeservant, men til gjengjeld hang det bilder av kongefamilien på veggen...

På lørdag, selveste laugardagr (vaskedag) som dagen heter på gammelnorsk, ble zinkbalja tatt fram og satt på kjøkkengulvet. Den ble fylt med varmt vann fra kjelen på vedovnen, og så var det bare å hoppe i, klar for lauging.
Eventuelle gründere skal herved få en gratis ide. Spre reklame med bakteriefobi parallelt med lansering av det nye produktet; Vasketaska! Det er en modifisert rumpetaske med ei vanntett lomme for å vaske sine hender, og det er lommer for vannbeholder, såpe og tørkepapir. Vasketaska tømmes og fylles kjapt på toalettet eller på annet egnet sted. Den dyreste modellen bør ha en batteridrevet varmekolbe, særlig på vinterstid.

Ett av mange helt åpenbare bruksområder er på butikken. Handlevogna er jo rett og slett ei bakteriebombe på fire hjul. I kassa tvinges du kanskje til å ta i sedler som nærmest er levende av bakterier, særlig hundrelappen.
Og så melder behovet seg for å slikke på pekefinger og tommel for å åpne bæreposen. Vasketaska skyves da kjapt fram på magen, og i løpet av ett minutt er hendene nyvasket og sterile, bæreposen kan splittes.
Alle i kassakøen vil garantert nikke anerkjennende og ile avsted for å anskaffe en eller flere vasketasker. Ta gjerne 3, betal for 2.

Ingen kommentarer: