fredag 10. mai 2013

Romfolket ønskes velkommen!

Sikre lekkasjekilder fra Stortingets korridorer tyder på at det er politisk bevegelse i forhold til problemet Romfolk og tigging. Det er Kristelig Folkeparti og Sosialistisk Venstreparti som har tatt initiativet til en organisatorisk løsning. De to partiene har tatt konsekvensen av sine respektive verdigrunnlag, det kristne Du skal elske din neste som deg selv, og det humanistiske Gjør mot andre det du vil at andre skal gjøre mot deg.

Modellen, som skal legges fram for Stortinget, ser i store trekk slik ut: Bykommunene skal opprette et egnet tiggersted for hver ti tusen av byens innbyggere. Sandefjord vil da få tildelt 4 tiggersteder, Kristiansand får 8, Bergen 27, o.l. Tiggerstedene skal være godt merket og må benyttes innenfor et tidsrom som tilsvarer en 8 timers arbeidsdag, fra kl. 08.00 til 16.00.
Parkeringsvaktene skal føre kontroll med tiggerstedene, hvilket har blitt gledelig mottatt siden ansvarsområdet blir utvidet. De aktuelle kommuner blir pålagt å skaffe husrom til et antall Romfolk som tilsvarer det dobbelte antall tiggersteder. Dersom kommunale boliger ikke kan oppdrives, er kommunen forpliktet til å opprette egne «brakkebyer» med hygieniske sanitærforhold.
Siden husleia sannsynligvis vil bli alt for høy i forhold til inntekt (slik det oppleves for hundretusenvis av etnisk norske), skal tiggerne være berettiget til bostøtte. Bostøtten skal bevilges over U-hjelp budsjettet som i dag er på 30 milliarder kroner...

Tiggerne skal registreres som vanlige arbeidstagere og betale skatt til Norge. Skatteprosenten blir fastsatt etter nærmere skjønn.
De øvrige partiene, unntatt ett, har sagt seg villig til å vurdere denne løsningen på problemet. Problemet med de mennesker som kommer hit til landet for å tigge smuler fra de rikes bord. Unntaket er Fremskrittspartiet. Til tross for FrP sin forankring i det kristne verdigrunnlaget, blir forslaget blankt avvist ut fra rasehygieniske vurderinger.
 
Kr.F og SV viser også politisk omsorg for oss etnisk, norske nordmenn. SV foreslår at tiggerne skal få rett til å organisere seg i fagforening sammen med andre grupper som har lignende inntektsforhold. Det vil si en lønnsinntekt som er situasjonsbetinget og varierende fra dag til dag. Drosjesjåfører, selgere, sesongarbeidere m.fl. er naturlige yrkesgrupper å solidarisere seg med. Det vil bli en sterk fagforening som kan sette makt bak krav om høyere minstebonus for selgere, høyere minstetakst i drosja og ja, kanskje krav om en minstemynt i koppen, en tikrone for eksempel.

Kristelig Folkeparti har prioritert folks psykiske helse. Som kjent er det en del anstendige, etnisk norske nordmenn som blir meget opprørt i møte med den grelle fattigdom in live, tiggeren.
Synet av tiggerkona som sitter i nordavinden med ryggen mot veggen til Vinmonopolet med et fastfrosset smil på leppene, med bedende øyne og et pappbeger i handa, kan føre til alvorlige traumer hos våre sarte besteborgere.
Kr.f garanterer hjelp til de skadelidende i form av sjelesorg tjuefire timer i døgnet, samt fritak for egenandel til psykolog. 
Er det ikke flott?

 

1 kommentar:

Anonym sa...

Godt skrevet som en god spøk?!