fredag 31. mai 2013

Du må ikke sove!

Noen nyheter maner til litt ekstra ettertanke, som at Fr.P og norsk politi er bekymret for de tjuefem norske, muslimske menn som har reist til Syria for å delta i borgerkrigen. Bekymringen går ikke på at de er unge idealister som er villig til å ofre livet sitt for en god sak. Nei, bekymringen skyldes at de er muslimer, for da kan de vende tilbake som terrorister siden de får våpenopplæring og et herdet sinn som krig naturlig gir. Men våre kristne, unge menn som drar til Afghanistan og tar menneskeliv der, kommer hjem som helter. Er ikke det rart? Særlig når en av historias største massemordere er en kristen, etnisk norsk nordmann, oppvokst på Oslos vestkant!

Nyhetene kan også fortelle at fascismen sprer seg i det kriserammede Europa. En nyhet til bekymring. I historieboka står det: ... så kom sammenbruddet på verdens aksjemarkeder, fulgt av økonomisk panikk og massearbeidsløshet. Året er 1929, og står som en forklaring på hvorfor fascismen og nazismen fikk så stor oppslutning på 1930 tallet. Samfunn som befinner seg i krise gir næring til slike politiske bevegelser med en ideologi som verdisetter grupper av mennesker i kroner og ører, de lønnsomme og de vi ikke trenger.
I følge Fremskrittspartiets leder, Siv Jensen, er også Norge på full fart inn i ei sosial og økonomisk krise. I talen til landsmøtet kunne hun fortelle hvorfor; hver enkelt ikke-vestlig innvandrer koster staten 800.000 kroner i året, mens en vestlig innvandrer tilfører staten det samme beløp. Hun brukte Finansavisen som kilde og konkluderte med at hvis ikke-vestlig innvandring fortsetter i samme tempo vil oljefondet på ca. 4000 milliarder bli spist opp i løpet av få år. Dystre utsikter med andre ord.

En politisk leder bør være varsom med å kaste stein når hun sjøl sitter i glasshus. For hvilke økonomiske verdier tilfører hun samfunnet? Svaret er ingen. Hun jobber ikke i produksjonen der hvor verdiene først og fremst skapes, i fiskeriene, i landbruket, i industrien. Siv Jensen er en direkte utgiftspost på statsbudsjettet med en årslønn på over 800.000 kroner, det samme beløpet som en ikke-vestlig innvandrer koster i følge hennes eget regnestykke.

Og hva med de eldre som hun er så bekymret for? Skal de også få sin prislapp? En alderspensjonist som starter på 20.000 kroner i måneden vil i løpet av 20 år motta over 5 millioner kroner fra staten. Dersom vedkommende skal «rettferdiggjøre» det beløpet i innbetalt skatt, må hun ha hatt en pensjonsgivende inntekt de siste 40 år med et skattetrekk i snitt på 125.000 kroner hvert år! Hvilke alminnelige lønnsmottakere har maktet det?

Jeg skal ikke stemple Fr.P som fascistisk, men tankegods og nedvurdering av andre mennesker kan være den spiren som utvikler seg til de politiske handlinger vi er livredde for.
Det er fristende å minne om at Adolf Hitler og hans naziparti faktisk kom til makten gjennom frie valg i et vestlig demokrati.
Dikteren Arnulf Øverland så farene ved fascismens fremmarsj og advarte datiden med sitt berømte dikt Du må ikke sove!
ps. Jeg setter pris på kommentarer, men bruk helst kommentarfeltet under innlegget, der kan man også være anonym, om ønskelig...:) ds.