fredag 13. mars 2015

Jeg velger meg femin-ismen!

Det er bare å innse at mannens makthegemoni innen politikk, økonomi og næringsliv har spilt fallitt. Menn i maktposisjoner med kapitalismen som økonomisk verktøy makter ikke å tilpasse produksjon og forbruk til planetens bærekraft. 
Vi er nå inne i en kritisk fase i forhold til miljø, klima og biologisk mangfold. 
Det viser seg at når kvinner overtar menns maktposisjoner i samfunnet så fortsetter de å holde stø kurs. Disse manninner eier ikke alternativer, de setter seg bak det samme rattet og kjører gjerne fortere og råere i samme sporet!
 
Ideologier har som regel en eller annen -isme som merkelapp. Alternativet til kapital-isme har tradisjonelt vært kommun-isme og sosial-isme. Historia kan imidlertid fortelle at begge mislyktes i forhold til å etablere en økonomi underlagt planetens bæreevne.
Vi trenger sårt en ideologi som klart viser vei mot en bærekraftig utvikling og ei trygg framtid, en alternativ ideologi. Og vi har et alternativ som har eksistert i over hundre år, men undertrykt. Jeg snakker om femin-ismen.
 
Hva kjennetegner feminismen som ideologi?
Tradisjonelt har feminismen blitt forstått som en kvinnebevegelse. En bevegelse som kjemper politisk og kulturelt mot den skjeve maktfordelingen mellom kjønn.
Det er først i de senere år at feminismen har blitt mer politisk progressiv med skarp kritikk av et økonomisk system som truer vår framtid, dokumentert med innsikt i økologi og bærekraft på vitenskapelig grunn.
Feminismen representerer med andre ord en politisk kraft som vil organisere samfunnet på en annen måte i forhold til produksjon, forbruk, fordeling etc.
 
Feminismens ideologi er inspirert av det faktum at kvinnen er bærer av menneskets reproduksjon. Det er hun som avler et nytt liv i sin egen kropp, og det er hun som gir det nye livet næring av sin egen kropp.
Denne biologiske egenskap knytter henne naturlig nok nærmere til det levende som sådan, og gjør henne ekstra motivert i kampen for å hegne om livets betingelser.
Nettopp derfor må vi snarlig få flere progressive feminister inn i maktposisjoner!
 
Joda, kvinnen har blitt dyrket opp gjennom historia både som fruktbarhetsgudinne og som skjønnhetsideal, skapt av mannssamfunnet sett gjennom mannens briller.
Samtidig sørget patriarkatet med Herren i ryggen å holde «det annet kjønn» borte fra politisk deltagelse. Hun skulle nemlig «tie i forsamlingen» (1. korinterbrev).

Feminismen er i stand til å overskride kristendommens Gud for heller å tilbe Gaia. Gaia, den greske Modergudinnen som fødte Jorden i all sin prakt, og som i dag er symbolet på den levende planeten med alle sine eiendommelige livsformer.
Femin-ismen ønsker selvsagt menn velkommen. Jeg har sjøl gjort det valget, og jeg er av hankjønn! 
(dersom tvil så har jeg referanser...)

 

Ingen kommentarer: