fredag 8. mai 2015

Erkjenne straffskyld?

Dommer: Tiltalte er født i januar 1946 og er norsk statsborger. Han tilhører den såkalte etterkrigsgenerasjonen, som også kalles «Fredsbarna». Dette fordi unnfangelsen kunne utmerket ha funnet sted på selve fredsdagen 8. mai 1945 i en modus av freds- og lykkerus...

Aktor: Tiltalens konklusjon er Forræderi mot kommende generasjoner!
Noen tiltalepunkter:

1. Til tross for at tiltalte er en såkalt sekstiåtter med demokratisk forvaltning av produksjonsforholdene som målsetting, lot han passivt kapitalens diktatur få fritt spillerom med fatale følger for klima og biologisk mangfold.
 
Forsvarer: Som ingeniør besøkte tiltalte gruve- og papirindustrien i Norge, Sverige og Finland med oppdrag å rasjonalisere produksjonen. Den enorme miljøforringelse og forurensing som disse industrier forårsaket formet hans politiske tenkning. Tiltalte sa opp en godt betalt stilling for å utdanne seg til lærer.

2. USAs tiårige krigføring i Vietnam med kjemiske våpen fikk Norges velsignelse. «Agent Orange» drepte alt liv i regnskogen og sultet ut befolkningen. Den dag i dag fødes barn med genetiske skader som følge av kjemikaliene.
 
Forsvarer: Tiltalte protesterte mot Vietnamkrigen med steinkasting mot den amerikanske ambassaden. Straffen ble noen timer på glattcelle og en klekkelig bot.
 
3. Tiltalte har jobbet som lærer i norsk skole, i en årrekke. Han er således ansvarlig for å ha utdannet store ungdomskull til politiske blindebukker, famlende rundt på leting etter å forstå sin egen samtid.
 
Forsvarer: Som lærer la tiltalte spesielt vekt på økologi og forholdet mellom fotosyntese og forbrenning/ånding, samt motsetningsforholdet mellom kapitalismens nådeløse krav til kontinuerlig vekst og planetens betingelser for bærekraft.
 
4. I dag, 70 år etter frigjøringen, opplever vi et økologisk sammenbrudd. Tiltalte tilhører den generasjonen som står bak denne katastrofale utvikling og er således skyldig i å ha begått vold mot planetens natursystemer med alle sine ulike former for liv. Generasjonsskyld! (jmf. FN, WWF, Cicero, jmf. jmf...)
 
Forsvarer: Vi lever i et demokrati. Det betyr at mindretallet som oftest har rett, men flertallet har retten på sin side. Tiltalte tilhørte mindretallet, motkreftene ble for sterke. Som forsvarer råder jeg derfor tiltalte om ikke erkjenne straffskyld.
 
Dommer: Dommen er under utarbeidelse og blir offentliggjort i «Historiens dom».
 

 

Ingen kommentarer: