fredag 22. januar 2016

Skjerp religionskritikken!

Norges første skolelov kom i 1739, der alle barn fra syv til tolv år skulle gå på skole åtte timer hver dag, tre måneder i året for å lære «Luthers lille Katekismus» på rams. Staten lovfestet således religionstvang. Der fikk ungene også forklart kristendommens allmenne syn på kjønnsforskjeller. Jentene var det annet kjønn og mindre verdt enn deres brødre. Deres oppgave i livet var å behage mannen og bli ei god mor og kone. Derfor trengte ikke jentene utdannelse.
Det var datidens koranskoler.

Nå har vi fått mange ekte koranskoler her i landet. Unger fra 4-5 års alderen skal lære seg versene i Koranen som grunnlag for religiøs praksis.

En praksis som beslaglegger kvinnen som mannens eiendom, hun skal behage han og ta vare på hans barn. Hun skal tildekke kroppen sin for ikke å vekke attrå hos andre menn.

Industrialiseringa skapte en ny samfunnsklasse, arbeiderklassen. Takket være fagbevegelsen, Arbeiderpartiet og et radikalt Venstre, klarte vi gradvis å kjempe oss ut av religionens strupetak og Kirkens klamme hånd.
Resultatet er en velferdsstat der folket ikke lenger har behov for å flykte inn i et religiøst narkomani med hallusinasjoner om et evig liv i himmelen, eller i helvete for den saks skyld.
Vår kultur tillater ikke diskriminering, hverken av kvinner eller homofile.
Rasismen er forøvrig opphevet ved lov.
Vi vil ikke gå tilbake i tid, vi vil framover. Vi vil videreutvikle vår kultur med ytringsfrihet, likestilling og demokrati, der menneskerettighetene erstatter både versene i Bibelen og surene i Koranen. Derfor vil vi ikke ha koranskoler her i landet!

Nå er det ikke slik at vi blir kvitt alt bare med å opprette noen lovparagrafer.
Vi må bare innse at mennesket med sin kombinasjon av bevissthet om liv og død, og en frodig fantasi, er lett disponert for religiøse forestillinger. En egenskap som makteliten vet å utnytte. Man trenger ikke hverken soldater eller piggtråd for å holde folket i sjakk, dersom. Dersom folket bruker store deler av livet sitt til å underkjenne sine egne tanker, følelser og seksualitet. Da er folket fanget i syndens svøpe og dermed politisk pasifisert. Det kan våre muslimske asylsøkere alt om!

For ikke å havne i det berømte historiske tilbakeskrittet, må vi kontinuerlig utøve religionskritikk. Vi må tilstrebe et offentlige rom, inkludert skoler og arbeidsplasser, fritt for religiøse symboler og religiøs praksis. Men det er meningsløst å moralisere religiøs utøvelse. Den er tillært fra barnsben av og kan således bare avlæres.
Og nettopp det er utfordringen!

En utfordring som barnehager og skoler må ta på alvor. 
En utfordring for fagbevegelsen i arbeidslivet og for de mange kvinneorganisasjoner med parolen «Kamp mot all kvinneundertrykking». 

Og vi skal gi all vår støtte til muslimenes egen frigjøringskamp, en frigjøring fra Profetens diktatur og fra Allahs tyranni!   


Ingen kommentarer: