fredag 8. april 2016

Samfunnet går opp i liminga!

Vi har så lett for å ta vårt eget samfunn som en selvfølge, som om det har bestått til alle tider, som om det skulle være en naturgitt konstruksjon.
Men ved nærmere ettertanke vet vi jo at sånn er det ikke.
Tvertimot så er et samfunn, en kultur, i aller høyeste grad menneskeskapt. Menneskesamfunnet har utviklet seg fra den lille flokken i ei fjellhule til de enorme samfunnskonstruksjoner vi ser i dag.
Vi vet også at samfunn har oppstått og gått til grunne opp gjennom historia. Derfor er det interessant å reflektere over hvilke faktorer som bygger velfungerende samfunn til glede for sine innbyggere, og hvilke faktorer som fører til oppløsning og et totalt sammenbrudd.

Nå er de store internasjonale organisasjoner innen global økonomi som OECD (Organisation for Economic Co-operation and Development) og IMF (International Monetery Fund) blitt svært bekymret for den store og økende kløften i det enkelte lands økonomi og i verdens økonomien som sådan.

Bekymringen sitter også hos verdens statsoverhoder. 
USAs president Barack Obama, i kapitalismens høyborg, påstår at de økende økonomiske og sosiale klasseskiller er den grunnleggende årsaken til verdens konflikter, migrasjoner og kriger.
Ja, selv vår egen statsminister uttrykker bekymring for de store og økende inntektsforskjeller i samfunnet. 
Stor økonomisk ulikhet svekker samfunnets lim, innrømmer Erna Solberg.
Desto mer uforståelig er regjeringas skatte- og avgiftspolitikk som beriker de som har mest fra før og nesten ingenting til folk flest.

I følge den ferske rapporten til storbanken Credit Suisse eier nå den rikeste prosenten globalt over halvparten av verdens samlede formue, 50,4 prosent.
310.000 nordmenn er kvalifisert som medlem i den ene søkkrike prosenten!
2,5 millioner av den norske befolkningen tilhører jordas ti prosent rikeste.

Det er blant disse vi finner skatteflyktningene, de som gjemmer formuen i skatteparadiser for å slippe bidraget til det store spleiselaget, velferdsstaten Norge.
Deres politiske lakeier ser gjennom fingrene på disse som snyter landet sitt for milliarder av kroner, og som samtidig påstår det er Norges undergang dersom vi tar i mot noen tusen asylsøkere til 70 kroner dagen.

Rikdommen er først og fremst konsentrert i Vest Europa og USA, en rikdom som vil fortsette å vokse med 6,5 prosent årlig fram mot 2020, i følge Credit Suisse.

Og med det har Menneskeheten nådd en ny historisk milepæl siden rikdom og fedme er proporsjonale størrelser.
Vi er nå kommet dithen at hvert åttende menneske lider av sykelig overvekt.
I følge FN er det nå flere mennesker som eter seg ihjel enn som sulter ihjel!                                    Men vi klarer vel å svelge ned det også. Eller?



https://www.youtube.com/watch?v=dXO_0BJdU84

Ingen kommentarer: