fredag 10. juni 2016

Regjeringa skiter i kloden vår!

Vi ser nå med undring hvordan den konservative/liberale regjeringa tar Norge i en stikk motsatt retning i forhold til dagens virkelighet og morgendagens utfordringer.
Vi har ei regjering som består av pragmatiske politikere uten visjoner, plaskende rundt i sin egen andedam uberørt av verden utenfor.  

§ Utenfor Australias kyst ligger det 2600 km lange korallrevet bygget av bitte små koralldyr. Revet står på UNESCOs verdensarvliste.
I dag er det ikke mye å arve i følge forskerne. Revet har mistet halvparten av sine fargesprakende 4000 fiskearter og har blitt et spøkelsesaktig, hvitt landskap.
Vår regjering bidrar med å redusere utslippene av klimagasser på papiret, mens den i realiteten øker og har nå passert 53 millioner tonn i året, over 10 tonn på hver av oss. Prognosene sier utslippene vil passere 55 millioner tonn i 2020.

§ NASA melder at issmeltingen i Arktis på grunn av klimaendringene frigjør så store vannmengder at den magnetiske nordpolen flytter seg nærmere Storbritannia.
Vår regjering svarer med å utvide oljeboringa i Barentshavet, som nå har passert 100 oljebrønner. Regjeringa subsidierer oljeselskapenes virksomhet med gjennomsnittlig en milliard kroner per brønn!

§ Samtlige miljøorganisasjoner med FN i ryggen pålegger det enkelte land å demme opp for privatbilismen og stimulere til kollektiv transport av varer og mennesker.
Vår regjering svarer med å kutte bevilgningene til jernbaneformål med 1 prosent og øke bevilgningene til veiformål med 18,5 prosent!

§ Regjeringa støtter regnskogfondet som skal bidra til vern av regnskogen, spesielt i Brasil. Regnskogen er fundamental viktig for klodens klima og økologi.
Regjeringa vil øke importen av kraftfôret soya fra Brasil. 
Eksempelvis går det med 1,3 kg kraftfôr for å produsere 1 kg oppdrettslaks. Oppdrettslaksen er med andre ord blitt vegetarianer. Vår regjering vil femdoble antall oppdrettsanlegg!
Konsekvensen er at Brasil brenner ned regnskog for å gi plass til flere soyaplantasjer.

Bevisstheten om at vi har bare en planet, lukket som et romskip med sola som energikilde, direkte eller indirekte, er økende og global.
Men den bevisstheten har tydeligvis ikke nådd regjeringspartiene, Høyre og Fr.P.
De opptrer som troende fundamentalister der religionen er erstattet med en konservativ, liberalistisk ideologi. Troen på Gud er byttet ut med troen på markedskreftene der graden av profitt er synonym med nivået på frelsen.

Den norske regjeringa gir blaffen i planeten vår som vårt hjem i universet.
Slik tar landets politiske ledelse Norge inn i framtida, med ryggen først...

Ingen kommentarer: