fredag 3. februar 2017

Pengemakta graver sin egen grav!

Med rikdom menes eiendom til penger, kapital og naturressurser som i vesentlig grad overskrider det som er gjennomsnittet i befolkningen. 
Og man trenger ikke være psykolog for å forstå at den rike vil bli rikere, og helst aller rikest.
Det er også forståelig at den rike vil opprettholde de forhold som gjør det mulig å bli rik, hvilket betinger et samfunn som tillater store økonomiske forskjeller i befolkningen.

En slikt samfunn er underlagt en politisk ideologi som kalles Liberalisme
Selve begrepet stammer fra det franske Liberté som betyr frihet og har derfor en positiv klang. 
Liberalismen vokste fram under industrialiseringen i Europa. Den gangen jordas ressurser syntes uutømmelige, og den stadig voksende arbeiderklasse var uten politisk makt. Den gangen europeerne plyndret sine kolonier for naturressurser over hele verden. Kampen om rikdom og makt utviklet en grådighetskultur som førte Liberalismen over i en Laissez-faire kapitalisme, en «La det skure og gå kapitalisme» uten samfunnsmessige reguleringer.

Det er to norske politiske partier som er grunnlagt på Liberalismens ideologi, Høyre og Fremskrittspartiet. Begge partier danner nå Norges regjering med sin liberalistiske politikk: - gi stadig mer skattelette til de rikeste – bekjempe fagbevegelsen – bagatellisere ressurs- og miljøkriser – privatisering av landets infrastruktur – kontinuerlig stimulere økende forbruk – vise til USA som sitt store forbilde.
Akkurat det siste avslører en fanatisk tro på Liberalismens ideologi tilnærmet lik en fundamentalistisk religion, både blind og døv for virkelighetens realiteter.

Det er nemlig USA, Liberalismens flaggskip, som i dag kan dokumentere resultatet av en mangeårig liberalistisk politikk: - en gigantisk ansamling av kapital på noen få personer – 20 prosent lever under fattigdomsgrensen – kjøpekraften har stagnert – 75 prosent av økonomien er basert på forbruk – høyt forbruk krever mye gjeld, nå oppe i 18,5 billioner dollar – kun 7 prosent er fagorganiserte.
Det er således ingen tilfeldighet at seks av de åtte personer som eier like mye som halve jordas befolkning er bosatt i USA.
Allikevel har USA status som supermakt takket være sin enorme krigsmaskin med soldater og baser over hele verden.

Det er nå flere mobiltelefoner enn mennesker i verden. Selv den aller fattigste milliarden som lever på under 1,25 dollar om dagen kan studere rikdommen til oss i Vesten, takket være Internet, og det med undring og sinne.
En slik enorm kløft mellom rik og fattig skaper selvsagt globale spenninger i form av opprør, terror og migrasjoner, og er en pågående trussel mot Vestens pengemakt.
Liberalismen er umoralsk i sitt innerste vesen. Liberalismen er kriminell i sin iver etter å forfordele planetens rikdommer med stadig mer til de som har mest fra før, og det på bekostning av kommende generasjoner.

Men Liberalismen appellerer fortsatt til menneskets egoisme og grådighet, samtidig som den graver sin egen grav.

Ingen kommentarer: