fredag 9. juni 2017

IS, et monster født av USA!

Siden det var mangel på olje i det vestlige markedet og Irak blokkerte oljebrønnene i Kuwait var det duket for konflikt. 
USA med president George Bush, sammen med Storbritannia og Frankrike angrep Irak 17. januar 1991. 
Koalisjonen avsluttet krigen 26. februar og lot president Saddam Hussein få leve, men på USAs nåde som innførte drepende sanksjoner.  
I løpet av de førti dagene som krigen varte mistet Vestmaktene 392 soldater, mens nesten hundre tusen irakiske soldater mistet livet. 
Det ble drept 35.000 sivile i Irak og 1000 i Kuwait. I årene som fulgte skulle sanksjonene som ble ledet av USA ta livet av over en halv million irakiske barn som døde av mangel på mat og medisiner.
I 1997 ble daværende utenriksminister i USA, Madeleine Albright, spurt i TV programmet «60 Minutes» om over 500.000 tapte barneliv var verdt prisen. Hun svarte JA. Utenriksminister Knut Vollebæk fra Kristelig folkeparti i Bondeviks regjering nikket samtykkende til Madeleine Albrights verdisetting!

Terrornettverket Al-Qaida, ledet av Osama bin Laden, ekspanderte enormt i kjølvannet av USAs angrep på Irak, og som utviklet sin organisasjon i ly av Taliban i Afghanistan. 
I 1998 erklærte han en global krig mot USA der det mest kjente angrepet skjedde 11. september 2001 i New York med tap av rundt 3000 menneskeliv.
Dette angrepet fikk sønnen til George Bush, president George W. Bush, til å forfatte en ny doktrine for USAs utenrikspolitikk: USA skal kunne angripe en hvilken som helst stat, organisasjon eller befolkning uten noen bevis, argumentasjon eller internasjonale avtaler, dersom USAs interesser er truet.

Etter USAs angrep på Afghanistan 7. oktober 2001, var det Irak som fikk føle doktrinen. USA beskyldte Irak for å utvikle masseødeleggelsesvåpen og angrep landet sammen med Storbritannia 20. mars 2003. 
Krigen påførte landet enorme skader på infrastruktur, oljeindustri, fabrikker og skoler og drepte nær 150.000 sivile. Presidenten ble henrettet og landet havnet ut i kaos og anarki hvilket påførte sivilbefolkningen ytterligere lidelser. Det ble aldri funnet noen masseødeleggelsesvåpen.

Under USAs okkupasjon av Irak vokser det fram en frigjøringsbevegelse. Bevegelsen blir snart til en mektig militant organisasjon som i dag kaller seg Islamic State, IS. IS erklærer krig mot Vesten med USA, Storbritannia og Frankrike pekt ut som hovedfienden. Motivet er hevn og våpenet er terror med støtte i den muslimske religionen Islam.

USAs president Barack Obama sørget for å intensivere krigen mot terror ved hjelp av droner. Dronebildene blir tolket på store flatskjermer i Pentagon. 
Er det terrorister eller vanlige sivile, mot hvem og når skal dronebombene slippes?
Det er menneskelig å ta feil så daglig drepes uskyldige sivile uten forvarsel i Pakistan, Afghanistan, Jemen, Syria og Irak. Det er pasienter på et sykehus, elever på en skole, arbeidere i en fabrikk, et gravfølge, en bryllupsfest...
Dette er Vestens motbydelige form for terrorisme, fredet for kritikk!

1 kommentar:

Anonym sa...

Bra, kjell