fredag 2. juni 2017

På tide å legge gudene i grava!

Abrahams gud slik han er beskrevet i det gamle testamente er den samme som Jahve i jødedommen, Gud i kristendommen og Allah i Islam. 
Når du som kristen tror at Gud virkelig finnes så deler du troen med jøden og muslimen. Dere står alle under den samme paraplyen og ber til den samme guden.
Guds ord, de hellige skrifter, befinner seg i tre respektive bøker; jødedommens Tora, kristendommens Bibel og islams Koranen.

Det er opp til den troende sjøl å velge seg hvilke gudsord som passer. Og tilpasningen gjøres i forhold til hvilke samfunnsforhold som råder med tilhørende geistlige maktapparat.
Både Bibelen og Koranen inneholder alt hva du behager fra de frommeste gudsord til de verst blodstenkte grusomheter. Begge anbefaler kjønnslemlestelse og offentlig halshugging, begge bøker gir detaljert opplæring til de som velger seg til Boko Haram eller IS.
Historia forteller at de gudsord som omhandler krig, tortur og voldtekt blir som oftest valgt. Religionene står derfor bak slike barbariske handlinger som korstog, heksebrenning, steining, massakrer, æresdrap, terrorisme, samt et utall av kriger og erobringer i Jahve/Gud/Allah sitt navn.

Det er på høy tid å avvikle hele gudstroen som et fantasiprodukt, og som et patriarkalsk middel for å undertrykke folk. En gudstro som dannet grunnlaget for tre religiøse retninger i en tid da vitenskap var ukjent, i en tid da de aller fleste mennesker var analfabeter.
I vår moderne tid må vi prioritere avlæring og avtroing i den hensikt å befri menneskeheten fra religionens åk. Det betyr en mental frigjøringskamp som åpner for medmenneskelighet, humanisme og nestekjærlighet. Det er de grunnleggende egenskaper som menneskeflokken har utviklet i kampen for å overleve på denne planeten, og det uten hjelp fra en mystisk gud i himmelen.

Heldigvis har vi her i landet langt på vei maktet å humanisere kristendommen.
Men hvordan mistet kjerka og presteskapet gradvis sin makt med sine trusler om evig pine i helvete, med sin arvesynd, med sin forakt for kvinner og homofile?
Jo, det er ene og alene takket være de ikke-religiøse, de som heller tror på menneskets iboende verdier som likeverd, rettferdighet og solidaritet.


Islam ble etablert 600 år e.Kr. i Saudi Arabia og spredte seg raskt rundt hele Midtøsten, til både vest og øst Afrika og til Indonesia. Men alle stater i den muslimske verden endte opp som vest-europeiske kolonier med sine soldater og misjonærer. 
I vår tid kjemper «vantro muslimer» over hele verden for å avskaffe hegemoniet til ayatollaher, mullaer og imamer. 
En kamp fra undertrykkelse og hjernevask til frihet og demokrati. Det er også en kamp mot terrorens motiv og alibi, nemlig den religiøse tro. 
La parolen lyde; «Legg Jahve/Gud/Allah i grava og la de ligge der til evig tid!».  

Ingen kommentarer: