fredag 23. februar 2018

Norge danser også krigsdansen!

Det er ingen grunn til å rope hurra for at supermakta USA er på vikende front militært, teknologisk og økonomisk i forhold til Kina og til alliansen Russland/Kina. 
En målestokk på styrken i økonomien er teknologisk innovasjon. Kina leverer nå brorparten av verdens anmeldte patentsøknader og drar fra på områder som kunstig intelligens, romfart, medisin, forskning og datateknologi. 
Petrodollaren svekkes for hver dag siden russiske rubler og kinesiske yuan overtar stadig mer som internasjonal valuta. Det er akkurat dette som får USA til å ruste seg til storkrig med blant annet en modernisering av sitt atomvåpenarsenal.

USA drar med seg NATO og EU. NATO har for tiden en generalsekretær som heter Jens Stoltenberg, tidligere statsminister i Norge fra Arbeiderpartiet. Sjelden ser vi en så ivrig pådriver for militær opprustning der målet er at samtlige 29 NATO land skal bruke 2 prosent av sitt BNP til militære formål. 
Åtte land har visstnok nådd målet, mens de øvrige fortsatt kvier seg for å svekke sine budsjetter på områder som skole, helse og infrastruktur til fordel for en styrking av våpenproduksjon og militærøvelser. Generalsekretæren har blitt avslørt som en ren løgner i sin propaganda for å demonisere president Putin og fremstille Russland som en aggressiv fiende. Den psykologiske krigføringen er viktig og i full gang. Den som takket være ukritiske media gjør oss hjernevasket og apatiske.

Når NATO landa har sine toppmøter, når EUs generaler og forsvarsministre møtes, går diskusjonen på hvordan ruste opp, hvordan sette Europa på krigsfot. USA/NATO fortsetter sin styrkoppbygging med militære baser tettpakket langs den russiske grense. 
Også i Svartehavet, på dørterskelen til Russland, ligger kampklare amerikanske krigsskip. Det er en opprustning vi ikke har sett maken til siden Hitlers Wehrmacht gjorde sine forberedelser til en verdenskrig.

Og NATO landet Norge er med i krigsdansen godt plassert i brystlomma til USA.
Oljefondet skal investere mer i amerikansk våpenindustri, det lovet vår statsminister under sitt besøk til president Trump. Amerikansk militært utstyr er allerede lagret i norske fjell, og som skal betjenes av 15.000 US soldater. Norge kjøper 52 stk. F-35 kampfly som er konstruert for angrep i følge Pentagon. Basepolitikken knesatt i 1949 blir vraket til fordel for en permanent amerikansk base på Værnes med forberedelser til enda en i Troms. Rygge flystasjon skal oppgraderes til å kunne operere de nye F-35 kampflyene, vedtatt og finansiert av den amerikanske Kongressen. Regjeringa legger landet vårt ut som et oppmarsjområde for USA sine angrepsplaner. 

På 1980 tallet da Høyre satt i regjering med Kåre Willoch som statsminister presset USA på for å opprette flere basestasjoner for overvåking og etterretning, særlig i Finnmark. I den forbindelse bestilte USA en spionsak, og fikk det. Den gang het spionen Arne Treholt, dømt på indisier. I dag heter spionen Frode Berg. Er denne spionsaken også iscenesatt av CIA som en begrunnelse for ytterligere amerikansk militær styrkeoppbygging i landet vårt?
Men hvorfor protesterer vi ikke? Hvor blir den politiske venstresiden av? Og hvorfor gir landets ungdom og ungdomspartier blaffen i sin egen framtid?

Ingen kommentarer: