fredag 21. september 2018

Jens Stoltenberg, hvor mange liv har du på samvittigheten?


Dreper du et menneske blir du kalt en morder og må ta din straff. Dreper du flere blir du kalt terrorist og må ta din straff. Men gir du ordre om å drepe flere tusen blir du hyllet som en besluttsom statsminister.

Våren 2011 påsto Frankrikes president, Nicolas Sarkozy, og USAs utenriksminister, Hillary Clinton, at Libyas diktator Gaddafi truet med å massakrere demonstranter. Nobels fredsprisvinner, USAs president Barack Obama, mobiliserte NATO med ordre om å bombe Libya. 
Ordren gikk også til daværende statsminister i Norge, Jens Stoltenberg (AP), som lystret lik en lydig hund. Han ga seg ikke engang tid til å samle Stortinget for å få dets mandat, men kontaktet de øvrige partier med SMS meldinger om at Norge var klar for bombing av Libya.

Seks F-16 kampfly gikk på vingene som fra 21. mars til 31. juli i 2011 utførte 2820 skarpe oppdrag sammen med 588 bombeslipp over Libya. Pilotene sto fritt til å vurdere hva som fortjente ei bombe eller to, et sykehus eller et gravfølge for eksempel. Det er jo menneskelig å feile...
Statsminister Stoltenberg konkluderte: «Takket være bombingen av Libya fikk våre piloter verdifull kamptrening». Nåværende utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) konkluderte slik: «Operasjonen i Libya var på mange måter svært godt gjennomført. I Norge er vi med god grunn stolte av vår innsats». Ja, Norge var faktisk den flinkeste i NATO-klassen som vanlig, og Jens Stoltenberg ble belønnet med stillingen som generalsekretær i NATO.

Men så viser det seg at Gaddafi ikke løsnet skudd mot demonstranter, ingen massakrer fant sted. Begrunnelsen for NATOs bombing av Libya var jo å beskytte sivilbefolkningen. Akkurat det ble snart avslørt som ren løgnpropaganda, hvilket er helt i tråd med oppskriften til USA når nye land skal angripes.
Det var nemlig et regimeskifte i Libya som var det reelle motivet. Diktator Gaddafi skulle drepes, hvilket han ble sammen med flere familiemedlemmer, og erstatte regimet med et mer vestlig orientert. Hvorfor det?

Libya er et oljerikt land med 40 prosent av Afrikas oljereserver og en viktig eksportør av olje til Frankrike. Prisen på olje steg betraktelig da Gadaffi reduserte utvinningen, noe som president Nicolas Sarkozy likte svært dårlig. 
Det ble også kjent at Gaddafi planla å forlate dollaren som internasjonal handelsvaluta. Den skulle erstattes med en egen afrikansk valuta, konvertibel med det enkelte lands gullreserver. Det likte USAs utenriksminister Hillary Clinton svært dårlig. 

Afrikas mest velfungerende land ble bombet sønder og sammen. Vi vet ikke engang hvor mange tusen sivile som ble drept, hvor mange tragedier som ble skapt, hvor mye infrastruktur som ble ødelagt. 
Vi vet bare at landet er totalt ruinert, og har blitt en base for IS og al-Qaida, for menneskesmuglere og en rekke jihadistiske militsgrupper. Ingen NATO land har rakt ut en hjelpende hånd til oppbygging. Det eneste som interesserer oss er å hindre flest mulig libyske flyktninger i å nå europeiske strender. 
Jens Stoltenberg, du er en kynisk USA lakei som bør stilles for en krigsforbryterdomstol!

Ingen kommentarer: