fredag 22. februar 2019

En tiger er farlig, en såret en er som USA!


Norge har sin blåøyde og naive historie i forhold til å tolke «det som skjer», slik som i 1938. 
Daværende regjering forsto ikke den potensielle krigsfaren som lå i nazismens framvekst i Tyskland. Norge tillot tyske soldater å øve vinterkrig på Hardangervidda. To år senere invaderte de samme soldatene Norge! 

Er vi oppe i en tilsvarende situasjon i dag? Det er i alle fall mange likhetspunkter. Tyskland opplevde i mellomkrigstiden en alvorlig økonomisk krise, hvilket Hitler og hans naziparti løste ved å låne store summer som fortrinnsvis ble brukt til en ekspansiv krigsindustri. En industri som krevde avsetning for sine «varer», krig ble en naturlig løsning.

Allerede i 1961 advarte USAs president Eisenhower mot en voksende krigsindustri som han kalte "D
et militær-industrielle kompleks" 
Komplekset krever nemlig en kontinuerlig omsetning av våpen og militært utstyr. 
USA er verdens største våpeneksportør, men det er ikke nok. Omsetningen av våpen er mest effektiv ved aktiv og kontinuerlig krigføring, hvilket titalls land har fått føle bare etter 1945, de fleste i Sør-Asia, Midt-Østen og i Latin-Amerika. 
Men det koster, både menneskeliv og penger.  
USA med sin totale krigføring betyr å bombe byer til ruiner.  Det har tatt livet av mellom 20 og 30 millioner sivile siden andre verdenskrig.

For å finansiere alle sine kriger har USA blitt tvunget til å pantsette 62 prosent av sitt BNP, og låner enorme summer fra utlandet. Utenlandsgjelden er nå oppe i 32 trillions dollar, der den største kreditoren er Kina. 

Siden dette «militær-industrielle kompleks» er en svært viktig bærebjelke i USAs økonomi med
millioner ansatte, er det forståelig at USA trenger fiender, hele tiden. Nå er det Russland som har fått den tvilsomme æren av å være hovedfienden, men Kina, Iran og Venezuela er også aktuelle kandidater. 

USAs verdenshegemoni er i full oppløsning økonomisk, politisk og militært. Petrodollaren erstattes gradvis av kinesiske yuan og russiske rubler med gull som standard.

Selv om Russlands militærbudsjett bare er en tiendedel av USA sitt, har Russland utviklet en våpenteknologi som får USA til å nøle med et direkte angrep.

Kina er i ferd med å bli verdens største økonomi sammen med et teknologisk og militært potensiale som har parkert USA. Og hva så?

En militær supermakt på defensiven er som en såret tiger, livsfarlig. 
Og USA er skadeskutt på flere områder, både innad og utad. Ikke minst innad med politisk splittelse og med en enorm fattigdom der 20 prosent av befolkningen lever på statlige matkuponger (jmf. SNAP). 

Da er det fristende å bruke samme oppskriften som Hitler-Tyskland, nemlig en storkrig som kan «drepe kreditorgjelden», få orden på økonomien og starte på nytt?

Norges regjering 
ser ikke «hva som skjer», men legger ut landet vårt som ei dørmatte for USAs krigsmaskin med sine soldater og militære installasjoner, hvilke er opplagte russiske bombemål.

Den beste forsvarspolitikken vil være å melde oss ut av NATO og jage USA ut av landet vårt. Norges beste og billigste forsvar er å gjenoppbygge handel og samkvem med Russland slik vi har hatt det i flere hundre år.

https://e24.no/internasjonal-oekonomi/i/Q7y34W/usas-statsgjeld-passerte-31000-milliarder-dollar