fredag 1. mars 2019

Ei regjering full av tullinger?


I 2015 innførte regjeringa ABE reformen (AvByråkratiserings- og Effektiviseringsreformen), også kalt Ostehøvelreformen, som skal sørge for kutt i offentlige tilskudd, hvilket den gjør. En enklere hverdag for folk flest og Nye ideer, bedre løsninger er henholdsvis Fremskrittspartiet og Høyre sine paroler. 
Men alle de som har fått smake ostehøvelen har nok fått en vanskeligere hverdag med stadig reduserte støtteordninger i tråd med nedbyggingen av velferdsstaten. De liker nok ikke hverken ideene eller løsningene. At regjeringa har gitt skattelette hundre ganger mer til de rikeste enn til de fattigste her i landet er et løfte som partiene faktisk har holdt, de er jo tross alt troende med nyliberalismen som religion der profitt og kapitalmaksimering er veien til frelse og et evig liv i skatteparadis.

Men hva gikk galt med avbyråkratiseringen, den som privatiseringa skulle sørge for?
SSB melder nemlig at offentlig sektor eser ut med stadig flere høytlønte og ineffektive direktører, mens folk på grunnplanet sliter vettet av seg for å holde Norge gående. 
Ikke nok med det, men for å få plass til Kristelig Folkeparti i regjering ble den utvidet med to nye departementer. Statsråder, statssekretærer og politiske rådgivere koster nå 93,3 millioner kroner i direkte lønnsutgifter, frynsegodene kommer i tillegg.
Og hva hendte med alle løftene om å fjerne avgifter? Joda, arveavgiften ble fjernet, til fordel for de aller rikeste. Men avgiftstrykket har økt med 6600 millioner kroner i løpet av fem år siden Fr.P overtok ledelsen av Finansdepartementet.
Og hvem føler trykket? Jo, det er nok deg og meg, vi folk flest, vi som ble lovet en enklere hverdag.

Hvis noen lukter umoral, burde vi sette vår lit til det moralske Kr.F. Partiet som har klart å forhandle seg frem til en vingeklippet abortlov med opphør av kvinnens suverene rett til å bestemme over egen kropp. Men kampen om taxfree'en ble et bittert nederlag etter to ukers intense forhandlinger. Fortsatt skal det være lov å bytte en kartong sigaretter mot to flasker rødvin, takket være fremskrittet til det liberale partiet, Fr.P. 
Noe skal man jo bruke tid på...

Forøvrig blir regjeringas politikk slukt rått av moralens vokter. Derfor kunne Kr.F dessverre ikke støtte FNs resolusjon om en atomvåpenfri verden, heller ikke kan de kristne gi et lite kremt når landet vårt legges ut som et militært oppmarsjområde for krigsmaskinen USA, til tross for at vi ynder å titulere oss sjøl som Fredsnasjonen Norge, nasjonen som velger kandidaten til Nobels fredspris...

Men nærmest sjokkartet er Kr.F sin skjødesløse holdning til selve Skaperverket ved å samarbeide med miljøpartiet Venstre. Miljøpartiet som ivrer for palmeolje i dieselen og soya som kraftfôr til oppdrettslaksen, hvilket resulterer i en gigantisk nedbrenning av regnskog til fordel for nye plantasjer. Venstre, med statsråden for miljø og klima, tillater dumping av millioner tonn giftig gruveslam i våre fjorder, og synes det er greit å legge store arealer dyrkbar mark under asfalt til fordel for nye firefelts motorveier. 

Vår regjering sørger for å rasere både velferdsstaten vår og miljøet vårt. Hvorfor? Vi, «folk flest», trenger en fornuftig forklaring, hvis ikke må regjeringas statsråder bli karakterisert som en gjeng uansvarlige tullinger!

Ingen kommentarer: