fredag 29. mars 2019

Demokratiet vårt smuldrer opp!


Hvorfor velger vi demokrati fremfor diktatur?
Svaret ligger i vår evolusjon og er nedlagt i våre gener som et flokkdyr med krav til å påvirke egen livssituasjon, med rett til å ha et ord med i laget. Ble flokken for stor, antropologene antar maks 200 medlemmer, så mistet det enkelte medlem oversikten over flokkens tilstand, dets gjøren og laden. Da oppsto faren for å ta feil avgjørelser og beslutninger, en avskalling ble nødvendig som igjen la grunnlaget for et nytt flokksamfunn.

Selvsagt ble det daglig diskutert og tatt beslutninger i forhold til flokkens behov for mat, jakt og beskyttelse mot rovdyr, vær og vind. Eventuelle uoverensstemmelser mellom flokkens medlemmer skulle også løses, og det på fredelig vis. Flokken hadde ingen å miste, alle tilgjengelige evner, talenter og ressurser var nødvendige i kampen for tilværelsen, inkludert de egenskaper som var kjønnsrelaterte med respekt og hengivenhet for hverandre. Garantert!
Det er bare religiøse kjønnsfascister som påstår at det ene kjønnet skal undertrykke det andre!

Mest sannsynlig valgte flokkens medlemmer et råd som tok beslutninger på vegne av hele flokken, flokkdyret er med andre ord et demokratisk dyr. Sosialantropologene har et eget navn på den samfunnsformen som vi mennesker har levd under gjennom millioner av år, nemlig Urkommunismen.

I vår tid har flokken vokst til flere tusen medlemmer, kalt kommuner. Kommuner slutter seg sammen til fylker og fylkene utgjør samlet til det vi kaller et land, en stat.
Når flokken har blitt så stor trenger vi en egen profesjon som skal holde medlemmene orientert om flokkens tilstand, også kalt den fjerde statsmakt. Derfor er det så viktig med en kritisk, objektiv, fri og uavhengig presse (...men det har vi ikke!). 
Regjeringas kommunereform begrunnes økonomisk, jo større jo rikere. Men når den samme regjeringa påstår at store kommuner styrker nærdemokratiet, da er grensa nådd for hva vi skal godta av politisk løgn og svada. Faktum er at jo større kommuner, jo mindre oversikt og færre som deltar i politisk virksomhet.

I 1994 stemte det norske folk nei til medlemskap i EU. EØS (det Europeiske Økonomiske Samarbeidsområde) ble reforhandlet av daværende statsminister Gro Harlem Brundtland (AP). Siden da har Norge vært tilsluttet EUs markedsliberalistiske system med sine fire friheter, fri flyt av varer, tjenester, personer og kapital

Fra 2013 da statsminister Erna Solberg med sin mørkeblå regjering overtok ledelsen av landet vårt, har Norge konsekvent godtatt samtlige påbud og direktiver fra EU. Det siste er Meldingsdirektivet som pålegger kommuner og Storting om å melde politiske forslag til EU senest tre måneder før saksbehandling, slik at EU kommisjonen kan forkaste eller godta forslagene før de blir realitetsbehandlet. I et regjeringsnotat datert 15. februar 2019 heter det: Solberg-regjeringen og dens kolleger i de to andre landene oppfordrer EU til å gjøre det de kan for å innføre en slik meldeplikt. 

Dersom et demokrati betyr at landets befolkning velger sitt politiske lederskap med et bundet mandat definert av velgerne sjøl, ja så er det slutt på det. 
Demokratiet vårt er smuldret opp og erstattet med kapitalens diktatur der diktatene utgår fra EU-kommisjonen i Brüssel.

Ingen kommentarer: