fredag 5. april 2019

1949 - året da Norge mistet dyden.


1949 er året da kimen til vårt verdensbilde ble lagt og som skulle bestemme store deler av den politiske og kulturelle utviklingen i Norge. Det er året da USA opprettet Atlanterhavspakten. Tolv vesteuropeiske land ble medlemmer, deriblant Norge. I dag har NATO 29 medlemsland med  amerikanske baser som omringer Russland.
North Atlantic Treaty Organization, den opprinnelige forsvarspakten utviklet seg gradvis til en fryktinngytende angrepspakt.

1949 var året da «Marshallhjelpen» ble satt ut i livet som kan betegnes med «hjelp til selvhjelp». USA drysset milliarder av dollarsedler over et sønderbombet Europa som under gjenoppbyggingen kjøpte materiell, utstyr og våpen fra nettopp USA. «Hjelpen» hadde sine betingelser selvsagt, som å holde kjeft og akseptere USAs brutale imperialisme i hele Latin-Amerika. Norge holdt kjeft og aksepterte USAs backyard.
1949 er også året da baseerklæringen ble vedtatt, den som forbød stasjonering av allierte styrker på norsk jord. I dag har både USA og Storbritannia etablert seg med soldater og militært materiell i Norge.

I 1949 kjente hele verden til USAs militære strategi, kalt «total krig». Total krig er kombinasjonen av konvensjonell krigføring sammen med massiv bombing av sivilbefolkningen. Massedrap på sivilbefolkningen skal tvinge landets regime til å overgi seg. Berlin, Hamburg, Dresden er noen eksempler fra andre verdenskrig. 
Høsten 1945 ble de japanske byene Hiroshima og Nagasaki utslettet med hver sin atombombe. I brøkdelen av et sekund ble et par hundre tusen mennesker drept, unger og gamle, kvinner og menn, sivile. De overlevende ble langsomt pint i hjel av stråleskader, og tusenvis ble født invalidisert. Ingen fikk anledning til å be om nåde.
Det er «Gods own country» som begikk historias mest umenneskelige, barbariske krigsforbrytelse, og som Norge valgte til sin nære venn og nærmeste allierte. Hvordan var det mulig? Var det virkelig valget til det norske folk?

Siden har USA fortsatt med sin totale krigføring, med sine krigsforbrytelser over hele verden. 37 land angrepet siden 1945! 
Nord-Korea ble gjort til et laboratorium for utprøving av nye våpen som napalm og klasebomber. USA teppebombet Vietnam med sine B-52 bombefly og sprøytet landet med hundre millioner liter kjemikalier. «Agent Orange» drepte regnskog, avlinger, husdyr og mennesker.
UNICEF rapporterte at USAs drepende sanksjoner i Irak tok livet av 500.000 unger på grunn av mangel på mat og medisiner. Under programmet "60 minutes" ble utenriksminister Madeleine Albright spurt om det var verdt prisen, hun svarte YES!  Norges utenriksminister Kåre Vollebæk fra Kr.F fikk samme spørsmålet, han svarte JA! 

Spør de overlevende i Mosul og Raqqa hvordan det oppleves å bli utsatt for USAs totale krigføring, der sivile lik ligger fortsatt og råtner i ruinene. 
USAs kriger starter alltid med en løgnaktig propaganda med hedersord som demokrati, fred og frihet. Og Norge deltar servilt i USAs krigsoperasjoner, være seg krigen i Irak og Afghanistan, parteringen av Jugoslavia, den ulovlige invasjonen av Syria eller bombingen av Libya. I dag er Norge en militærpolitisk vasallstat under USA med ei regjering som legger ut landet vårt til disposisjon for historias største krigsmaskin.

Vår nære venn og alliert ynder statsminister Erna Solberg å kalle denne drapsmaskinen av et land. Snakker hun på vegne av det norske folk, eller?
Valget er ditt, JA eller NEI?

Ingen kommentarer: