søndag 20. desember 2020

De kaller seg KLIMAREALISTER!

Realismen består i å benekte menneskets innvirkning på klima med årsak i utslipp av klimagasser.

Klimarealisten nekter ikke for at karbondioksid sammen med en rekke andre gasser, spesielt metan, har status som drivhusgasser, de som reduserer jordas varmeutstråling, men. Men til tross for at det er enkelt å måle konsentrasjonen av klimagasser, til tross for at det er enkelt å måle temperatur, og som viser at de øker proporsjonalt, mener realisten at det har ingen innvirkning på jordas klima. Klimaendringer skyldes kun sola, ferdig snakka!

Det er selvsagt behagelig å benekte menneskeskapt årsak til mer ekstremvær, mer tørke, mer flom osv, for da kan vi jo bare holde på. Holde på med enda mer produksjon og forbruk med tilhørende utslipp av klimagasser. Det finnes ingen begrensninger på det i følge klimarealisten, og som mener det kan bevises.

Beviset fremføres ofte av lederen for klimarealistene her i landet, nemlig Fremskrittspartiets nestor Carl I. Hagen.

Han er tydeligvis inspirert av logikken til Holbergs Erasmus Montanus som kommer hjem til sin fattige mor Lille, rett fra universitetet i København, og som hovmodig briljerer med sin akademiske logikk.

Erasmus til mor Lille; Kan en sten flyve? Nei, svarer mor Lille. Erasmus; kan mor Lille flyve? Nei å nei, svarer mor Lille. Da er mor Lille en sten, konkluderer Erasmus, som gjør mor Lille så fortvilt at hun begynner å gråte.

Hagens logikk lyder slik; Rundt tusenårsskiftet var det så varmt på Grønland at vikingene som slo seg ned der kunne dyrke korn (jmf. Eirik Raude). Men siden vikingene ikke hadde biler, kan bilismens avgasser umulig ha noen innvirkning på klima!

Er det noe som virkelig skiller mennesket fra dyra, så er det evnen til å måle, observere, beregne, konkludere. En av de første som i så måte advarte industrien mot karbondioksidets effekt som drivhusgass var den svenske kjemiker Svante Arrhenius, og det så tidlig som 1896. Siden har hundretusenvis av forskere dokumentert denne sammenhengen som i dag er en anerkjent vitenskap med konklusjonen: KLIMAKRISE.

Klimarealistenes sterkeste argument mot menneskeskapte klimaendringer er at klima har endret seg med jevne mellomrom i løpet av jordas historie. Det viser helt riktig kjerneprøver fra isen i Arktis, fossiler, geologi, radioaktivitet osv.

Men hvordan kan det ha seg at konsentrasjonen av klimagasser i atmosfæren, og i havet, har økt så drastisk bare på de siste 70 år, og som fortsetter å øke år for år? Og hvorfor stiger jordas middeltemperatur proporsjonalt år for år?

Dersom du er en klimarealist har du kanskje et svar?