fredag 11. juni 2021

«KUNNSKAPSLØSE, UKRITISKE SLADREHANKER»

 ** Det er dommen tidligere NRKs Moskva-korrespondent Hans Wilhelm Steinfeldt feller over dagens journalister. Han sjøl ga oss nemlig reportasjer med gratis forelesninger i samfunnskunnskap og historie. Han gjorde oss klokere! **


Det som virkelig er supert som pensjonist er mer tid. Mer tid til gjøre det man liker best. For mitt vedkommende er det tid til nyhetsmedier, og det fra hele verden takket være dette mediet her. 

Og jeg kan garantere at dommen til HWS er helt korrekt! Men må det være sånn bare fordi vi er et NATO medlem, alliert med USA og koblet til EU gjennom EØS?

Jo, jeg vet at de største riksdekkende avisene er eid av Schibsted konsernet, børsnotert på Wall Street og dekker nær 40 prosent av norsk presse.
Men Dagsrevyen da? 
Skal ikke det mediet betalt med våre skattepenger være strengt objektiv?, og tjene folkeopplysningen?
I «gamle dager» måtte vi skynde oss hjem for å få med oss Dagsrevyen, for å bli litt klokere. I dag er revyen et skuldertrekk, et ekkokammer av de øvrige vestlige medier, de som også går under navnet "NATO-medier".

Apropos Dagsrevyen som et eksempel:

Journalisten ville vite hvordan våre idrettsstjerner forholder seg til Kina generelt og til uighurene spesielt, de som i norske media blir fremstilt som forfulgt og undertrykket av det kinesiske kommunistparti, KKP.  Vil idrettsutøverne boikotte vinter-OL i Kina neste år? - spør journalisten.

I leksikonet finner vi at uighurene tilhører radikal Islam og bosatt over store deler av verden. De flest er organisert i ETIM som står på FNs terrorliste. Mange er leiesoldater som jihadister, ikke minst i Libya, Afghanistan og i Syria. 
Lederskapet sitter i Washington. Hvordan ville Norge og PST forholdt seg dersom ETIM etablerte seg her i landet?

Journalisten presset på om brudd på menneskerettigheter, antagelig helt ureflektert om at den største menneskerettigheten av alle er retten til et anstendig liv. 
Da burde han vite at Kina har foretatt århundrets største bedrift ved å bringe 800 millioner mennesker ut fra nød og fattigdom i løpet av en generasjon!
"Eg er langrennsløpar, ikkje politikar, og treng ikkje meine noko om alt", svarer en brydd Heidi Weng.

Han kjenner nok heller ikke til Norge sitt bidrag for å knuse samtlige menneskerettigheter til det syriske folk ved å slutte seg til USAs drepende sanksjoner, kalt «Caesar Act».
Og selvsagt er journalisten blottet for historiekunnskaper om sitt eget land der kongen sjøl i 1997 ba det samiske folk om unnskyldning for den norske stat sin totale undertrykkelse. Samene ble fratatt sin kultur, sitt språk og sitt levesett.

Russland er jo et takknemlig objekt for svertekampanjer der norske NATO-medier blir som oftest stående alene med sine udokumenterte påstander, temmelig frynsete i kantene: 
«Putin har fortsatt en oppslutning på 50-60 prosent, mens opposisjonsleder Navalnyj ligger på 4-5 prosent»
Men resten av verdens medier meldte samtidig at Putin ble gjenvalgt med 78 prosent og at Navalnyj har en oppslutning på 2 prosent...

Dagens gåte; hvilken redaktør sier dette i hvilken avis:

«Kinas økonomi er stadig voksende med sine kapitalistiske metoder, og imponerer ved å bringe millioner ut av fattigdom, men mangler våre menneskerettigheter og den friheten som vår vestlige kapitalisme gir».

Og friheten skal vi selvsagt finne hos kapitalismens flaggskip, USA. 

Unnskyld, men har du hørt om den friheten?, jeg mener gjennom norske medier som for eksempel Dagsrevyen?
La oss gjøre et lite sammendrag av denne frihetsbærer, vår nære venn og alliert, «Gods own country»:

Deres land er stjålet fra urbefolkningen gjennom ufattelige massakrer. Det første og eneste landet som har brukt atombomber mot sivilbefolkningen, to bomber som drepte to hundre tusen mennesker på ett sekund.

En systematisk undertrykkelse av den fargede befolkningen med flest i fengsler, med flest drepte med våpen, med flest sjølmord, med flest døde i narkorus, med flest uteliggere - i hele verden i forhold til folketallet.

20 prosent av befolkningen, over 60 millioner mennesker, må få statlig hjelp for å overleve med matkuponger fra SNAP = Supplemental Nutrition Assistance Program.
Middelklassen har ikke fått økt kjøpekraft på 40 år.

Bare etter 2. verdenskrig har 50 regjeringer i andre land blitt undergravd og styrtet. I 30 land er demokratiske valg blitt manipulert, og 50 statsledere er forsøkt drept. De fleste regimeskifter er gjort i sør-Amerika.

Rundt 800 militære baser er etablert over nesten hele verden, de fleste rundt Russland og Kina. Etter 1945 har landet kontinuerlig vært i krig og påført millioner død og lidelser med sin barbariske krigføring, med sin «total krig», det vil si bombing av sivile.

I dag produseres, brukes og selges det 39 prosent av alle verdens våpen, og det med et militærbudsjett 13 ganger større enn Russland sitt. Det koster å krige, gjelden til utlandet har nådd 30.000 milliarder dollar. Den største kreditoren er Kina.

Pressen med sine frie og uavhengige medier, også kalt «Den fjerde statsmakt», skal være ei vaktbikkje, en kritiker og overvåker av nasjonal og internasjonal politikk.
Men det hjelper jo lite med fine ord når journalister og redaktører er enten «kjøpt og betalt» eller de er rett og slett bare noen kunnskapsløse, ukritiske sladrehanker.
Dessuten er det noe som heter; «Det er dumt å kaste stein når du sjøl sitter i et glasshus»



Ingen kommentarer: