torsdag 21. oktober 2010

Hvorfor forby kjøp av sex?

Prostitusjon anses som verdens eldste yrke.  Det vil si at en gruppe individer bytter seksuelle tjenester mot penger.  Og siden dette yrket har blomstret i så mange år, ikke bare det, men i dag har jo prostitusjon også blitt big business gjennom pornoindustri og Internett, så må det jo minst være en like stor gruppe som etterspør.  Rent markedsøkonomisk er prostitusjon helt klart et stabilt og velfungerende forhold mellom tilbud og etterspørsel.

Hvorfor kriminaliserer da norske myndigheter den kundegruppen som etterspør?
(merkelig at EU/EØS kan godta et slikt alvorlig inngrep i det såkalte frie marked...)
Er det fordi omsetningen ikke er avgift- og skattebelagt?  Det kunne i så fall enkelt gjøres ved å bygge bordeller.  I tillegg ville et bordell sørge for sikkerhet og helse i ordnede omgivelser med legekontroll og garantert betaling for de tjenester som blir utført.
Forbyr norske myndigheter kjøp av sex for å beskytte de prostituerte?  I så fall er jo det en latterlig begrunnelse.  Man beskytter da ikke bedriften ved å frata den inntektskilden.
Fordi noen tvinges inn i prostitusjon?  Javel, men da må man jo ta dem som tvinger!
Eller man tvinges på grunn av stoffmisbruk?  Javel, men da må jo vedkommende få adgang til behandling!
Eller man tvinges på grunn av mangel på annet arbeid?  Ja, men da er det vel riktig å koble inn NAV?
Det er kanskje av moralske årsaker?  Det er umoralsk å bytte seksuelle tjenester mot hard valuta?  Javel, men i hvor mange parforhold, år etter år, skjer det ikke at hun bytter sex mot bløt valuta for husfredens skyld?  Umoralsk?
Eller er det for avhjelpe sexhungrige menn (og en del kvinner) til ikke å synde ved å kjøpe sex?
For nå kan en sexkjøper risikere tjuefem tusen kroner i bot dersom han blir tatt på senga og det med buksene nede.  Du skal ha god råd for å ta den risken, da er det mer fristende å prøve seg fram på andre måter, noe som til slutt kan ende opp med voldtekt.

Når voksne kvinner velger å selge seksuelle tjenester en periode i den hensikt å legge seg opp noen ekstra penger for å få råd til en TV eller en scooter, ja så la dem gjøre det og samtidig vise dem den nødvendige respekt!

Jeg har nettopp sittet og tatt en pils i lag med tre av dem på en ladybar, og kom til å si at i mitt hjemland er det forbudt å kjøpe seksuelle tjenester.  De reagerte med øyne fylt av vantro og medlidenhet.

Det var sånn jeg begynte å tenke nærmere etter, hvorfor er det forbudt å kjøpe sex i Norge, egentlig?







Ingen kommentarer: