fredag 30. august 2013

Bærekraftig innvandring - og utvandring?

Begrepet «Bærekraftig utvikling» ble lansert for første gang av vår statsminister Gro Harlem Brundtland i 1987 i rapporten Vår felles framtid som ble utarbeidet av Verdenskommisjonen for miljø og utvikling. Bærekraftig utvikling defineres som : - utvikling som imøtekommer dagens behov uten å ødelegge mulighetene for at kommende generasjoner skal få dekket sine behov. I løpet av de 26 år som har gått siden begrepet ble lansert, har verden utviklet seg i stikk motsatt retning! 

I den norske valgkampen har det politiske partiet som særlig har fremskritt og fremtid for øye, nemlig Fremskrittspartiet, lansert et tilsvarende begrep som heter Bærekraftig innvandring. Og den er langt fra økonomisk lønnsom i følge partiet. Innvandringen til Norge er ikke bærekraftig hverken økonomisk eller kulturelt, heter det.
At innvandringen er økonomisk ulønnsom betyr vel at innvandrerne henter mer penger fra Norge enn det de jobber for.
 
Det vil si akkurat som meg. Jeg er så ulønnsom at jeg rødmer. Det gjelder de aller fleste pensjonister, alle de som har hatt en vanlig lønnsinntekt opp gjennom livet. En pensjonist som mottar netto 20.000 kroner i måneden i 20 år vil belaste den norske stat med 20.000*12*20 = 480.0000 = 4,8 millioner kroner. Dersom pensjonisten skulle ha «forsvart» dette beløpet gjennom sitt skattetrekk over en periode på 40 år, måtte hun ha betalt 4800000/40 = 120.000 kroner i gjennomsnitt i skatt hvert år i 40 år. Hvem har maktet det?
Per i dag er det nesten 800.000 folketrygdede alderspensjonister og flere vil det bli. Disse vil selvsagt koste staten flere tusen milliarder kroner opp gjennom årene.
 
Vi har altså kommet dithen at et norsk politisk parti med ønske om regjeringsmakt har fastsatt prisen på det enkelte menneske i kroner og ører, og funnet ut at de er økonomisk sett verdiløse! De er fortrinnsvis innvandrere fra ikke vestlige land. Neste trekk er kanskje å kvitte seg med det som er ulønnsomt, gjerne med rasistiske overtoner? Det har blitt gjort før i industriell skala i en moderne demokratisk stat med et pliktoppfyllende byråkrati. Holocaust heter det!
 
Det fremskrittsvennlige partiet har imidlertid ikke vurdert hvorvidt utvandringen fra Norge er bærekraftig eller ikke. Som kjent har norske klimaflyktninger, trygdede og pensjonister slått seg ned i andre land, i varmere land. Der har de etablert egne ghettoer med kirker, skoler, butikker og restauranter. Bare i Spania bor det nesten hundre tusen norske kvinner og menn. Der trives også Fremskrittspartiets nestor, Carl I. Hagen, med frue.
Disse utvandrerne mottar trygd og pensjon fra Norge. Pengene forbrukes i utlandet og gir et verdifullt bidrag til de respektive land sine bruttonasjonalprodukt.
 
Norge derimot tappes imidlertid for kapital. Hvor mange milliarder kroner som de norske klimaflyktninger hvert år suger ut av statskassa og forbruker i utlandet, er jeg usikker på. Men kanskje Fremskrittspartiets økonomer kan gi meg et sikkert svar? Helst før valget!
 
 

2 kommentarer:

Inge sa...

He, he. Godt sett! Tror du kan vente lenge på noe utvandrerregnskap fra den kanten, Kjell.

Helge Jakob Samskott sa...

Nå vaser du igjen Kjell! Disse "klimaflyktningene" utgjør en vinn vinn situasjon de! De mottar sin trygd, de belaster ikke det norske helsevesen med å oppta plass i behandlingskø, ikke står de i kø for plass på alders- og sykehjem, nei de belaster ikke det norske helsevesen med en krone, og de bruker alle sine penger utenlands, så de er heller ikke med å drar opp inflasjonen... MEN, bosetter de seg i Thailand blir de straffet, de må betale medlemskap i NAV-utland 9,2%, men i praksis blir de trukket 10% da Mor Norge ikke klarer å trekke 9,2... Videre må de betale 15% kildeskatt... Blir litt mye det for en minstepensjonist, men flytter vedkommende tilbake til Norge, slipper vedkommende med ca.7% skatt... Forstå sosialistene den som vil...