fredag 24. januar 2014

De blåblå gjør meg noget forlegen...

Vi skal forandre Norge het det under valgkampen, underforstått til det bedre selvsagt.
Tja, det går vel alltids an å gjøre det som er bra til noe bedre. Valgløftene haglet, særlig fra Fremskrittspartiet. Men allerede etter et par uker i regjering, måtte de blåblå kaste inn hansken og innrømme at de dessverre ikke kunne innfri sine valgløfter i denne stortingsperioden, men kanskje i neste... Det er som kjent enklere å stå på tribunen og styre kampen enn å delta sjøl. Det var vel det finansminister Siv Jensen erfarte da hun overrasket kunne fastslå at byråkratiet fungerte utmerket med henvisning til alle de dyktige folka i Finansdepartementet. Jo, rett skal være rett, regjeringa har vraket arveavgiften til tross for den forrige regjeringas økning av fribeløpet til en million...
 
Men så gjør finansminister Siv Jensen det helt utrolige, nemlig å øke dieselavgifta og alkoholavgifta! For meg er det helt greit, jeg har da råd til å betale 20 kroner mer for den tre liter'n med rød pappvin. Det samme med folk flest, antar jeg.
Men både FrP og Høyre stilte jo til valg for å komme i regjering i den hensikt å redusere skatter og avgifter, ikke øke dem. Den gangen da nåværende FrP ble dannet i 1973 het det «Anders Langes Parti til sterk nedsettelse av skatter, avgifter og offentlige inngrep (ALP)». Hva har skjedd?
De blåblå vaiet også med frihetsfanen og lovet søndagsåpne butikker. Friheten til å kjøpe seg en seksløper med Ringnes pils både før, under og etter gudstjenesten. Burde de kanskje hatt en samtale med de ansatte først? De blåblå har kommet til regjeringsmakt gjennom tidenes største valgbløff! Det er rett ut sagt pinlig! Jeg synes opprinnelig synd på alle de som trodde på deres valgpropaganda.
 
Mer pinlig blir det når lærersønn og kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen skal illustrere alvoret i siste Pisa undersøkelse; en fjerdedel av elevene ligger under det kritiske nivå i matematikk, ja nesten en femtedel, sier han med gravalvorlig røst. Mens vi som er folk flest, vi vet heldigvis at 1/4 = 25% og 1/5 = 20%. Selvsagt kan man gjøre en glipp, slik det også glapp for vår nye landbruks- og matminister Sylvi Listhaug på talerstolen i regi av Felleskjøpet, hun som vil øke kornproduksjonen ved samtidig å svekke jordvernet til fordel for privat utbygging av boliger og bedrifter.
Jeg tok visst seks ganger'n sa hun beklagende da hun påsto at 43 dekar matjord i virkeligheten tilsvarte 7 dekar, men..., men seks ganger sju er jo, ja ikke sant?
At hun i tillegg plasserte Etne kommune i Rogaland istedet for i Hordaland, er vel en glipp som folk flest lett kan gjøre. Gjelder det vår landbruksminister også?
 
Men vi har da fått en regjering med kvinnelig sjef. Det er jo hyggelig i seg sjøl. Vår «første dame» har tilogmed en del felles med vår alliertes førstedame, ho Michelle Obama. Begge har fokus på skole og utdanning. Men Michelle har i tillegg en løpende kampanje for å redusere det økende fedmeproblemet i USA, særlig blant barn. Med egen grønnsakhage utenfor Det hvite hus oppfordrer hun folk til å endre sitt kosthold og mosjonere mer.
Det var bare noe jeg kom til å tenke på i farta...
 
 

Ingen kommentarer: