fredag 11. april 2014

Still dem for riksrett!

Riksrett kan anvendes når medlemmer av en regjering har begått straffbare handlinger i forhold til sitt embete. Det er således straffbart å ikke sikre folk og land mot de trusler som regjeringa nødvendigvis måtte kjenne til. En hel vitenskap bestående av økologer, biologer, økonomer, meteorologer, klimaforskere innenlands og internasjonalt, har i en årrekke dokumentert, advart og gitt råd om hvilke politiske tiltak som er nødvendig for å unngå en økologisk katastrofe på den «blå planeten».
Den siste rapporten fra FNs klimapanel slår ubønnhørlig fast:
1. Klimaoppvarmingen er ubestridelig.
2. Menneskets innvirkning på klimaet er entydig.
3. Fortsatt utslipp av klimagasser vil gi større klimaendringer.
 
Det til tross fortsetter vi i Norge, som ellers i verden, å øke utslippene av klimagasser. Her til lands er vi oppe i over ti tonn pr innbygger pr år.
Vi vet også at vårt forbruk av ressurser tilsvarer et økologisk fotavtrykk som krever to jordkloder. Heller ikke det bekymrer den politiske elite.
Regjeringene fortsetter den tradisjonelle politikken for fortsatt høyere forbruk, høyere energiforbruk, høyere brutto nasjonalprodukt, økt produksjon av olje og gass, mer og større av alt. De fortsetter den vanvittige vekstøkonomien som en slags religiøs gigantomani.
 
Derfor bør de stilles for riksrett, tiltalt for forræderi mot det norske folk. Vi kan starte med de siste års regjeringer, med forhenværende finansminister Sigbjørn Johnsen og nåværende Siv Jensen, samt forhenværende statsminister Jens Stoltenberg og nåværende Erna Solberg.
 
Aktor: - de som har påtatt seg vervet som politiske ledere forplikter seg til å ta de nødvendige politiske grep for å trygge folk og natur. Til tross for all informasjon og kunnskap om miljø- og klimakrise, har det politiske lederskap sviktet nettopp dette. Således bør de dømmes til lovens strengeste straff.
Forsvarer: - det skal innrømmes at rent naturteknisk har samfunnet beveget seg henimot en tilstand av uforsvarlig bruk av ressurser med tilhørende negativ innvirkning på planetens økosystemer. De tiltalte kan imidlertid ikke lastes for dette siden de er bundet til sitt mandat, gitt av velgerne. Derfor må de frifinnes.
Dommen: - I et demokrati blir våre politiske ledere valgt på et politisk program. Siden dette programmet ikke engang antyder behovet for grunnleggende endringer i samfunnets politisk/økonomiske strukturer, har de tiltalte ikke kunnet handle annerledes. De tiltalte må derfor fortsatt lede landet med de samme tradisjonelle politisk/økonomiske målsettinger, hvilke er nedfelt i det mandat som velgerne har gitt dem. Retten har således måttet frifinne de tiltalte på alle punkter!
 
Det mandat som velgerne har gitt dem, heter det i dommen. Javel, så det er med andre ord min skyld?..., og din?



Ingen kommentarer: