fredag 11. juli 2014

Hvorfor er det sånn?

Den som betaler skatt er med på spleiselaget og har moralsk ryggrad. Den som ikke vil betale skatt er en snik og en nisse på lasset. Regjeringa betrakter skatt som en hemsko og vil bli populær med skattelette. Det har vi fått. Det vil si en minstepensjonist får ingenting, en årsinntekt på 400.000 kroner får fire hundre kroner,de tusener som tjener over 9 millioner får redusert skatten med 300.000 kroner hver. Hvorfor er det sånn?

Norge ynder å fremstille seg selv som en vennligsinnet fredsnasjon. I løpet av noen få måneder slapp norske jagerfly 567 bomber over Libya i 2011. Hvor mange sivile drepte vet vi ikke med sikkerhet, men pilotene fikk medalje. Hvorfor er det sånn?
 
Ifølge klimaforliket skal Norge redusere sine utslipp med 15 til 17 millioner tonn CO2 innen 2020. Utslipp av klimagasser øker imidlertid for hvert år. Olje– og energiminister Tord Lien (FrP) vil ikke ta grep for å snu den utviklingen. Tvert imot, han har varslet at norsk sokkel skal tømmes for olje og gass. Hvorfor er det sånn?
 
Norske barn blir stadig mer målt etter prestasjonsnivå. Dataene brukes som grunnlag for kartlegging og utforming av politikken for barnehage og skole. Lærere og pedagoger reduseres til kjølige observatører av objektene, våre egne barn. Oppdragelse i dannelse, demokrati, empati og sosial intelligens fortrenges når barn reduseres til målbare roboter, deres input og output. Hvorfor er det sånn?
 
I løpet av ett år, fjoråret, mistet Norge 112.920 dekar med matjord egnet for korndyrking, tilsvarende 15.800 fotballbaner. Det er nesten halvparten av det som er igjen av matjord egnet for matproduksjon. Importen av korn øker drastisk i takt med regjeringas svekkelse av jordvernet. Hvorfor er det sånn?
 
Et økende forbruk blir i vår økonomi betraktet som positivt. En høy lønnsvekst sammen med en relativ lav prisvekst sørger for en jevn økning i bruttonasjonalproduktet, BNP. Vårt enorme forbruk gir et økologisk fotavtrykk som krever to planeter. Det er en katastrofe for miljø og klima. Regjeringa derimot stimulerer til ytterligere forbruksvekst. Hvorfor er det sånn?
 
Det er nesten 3 millioner person- og varebiler i Norge, omtrent en bil til hver voksen person. Privatbilismen er en alvorlig trussel mot menneskers liv og helse, den truer planetens miljø og klimastabilitet. Det vet regjeringa. Allikevel øker regjeringa fartsgrensen, den stimulerer til økt biltetthet og lover stolt å legge mer dyrkbar jord under asfalten. Hvorfor er det sånn?
 
To overskrifter side om side i nyhetsbildet: Tyskland ydmyket Brasil med 7-1 og Fem barn blant de drepte.
Millioner gråter av fortvilelse over Brasils tapte fotballkamp, noen få gråter over drepte småunger under bomberegnet på Gazastripen. Hvorfor er det sånn? Hvorfor?
 
 

Ingen kommentarer: