fredag 5. februar 2016

Hvem øker spenningsnivået, egentlig?

Vi som vokste opp under den kalde krigen mellom USA og Sovjetunionen måtte lære oss å bli kritiske til medienes propaganda, på begge sider. Vestlige medier framstilte Sovjet som grått, trist og ufritt. Bildene fra Moskva viste alltid mennesker i matkø stående i tåke og regn.
Formelt ble den kalde krigen avsluttet i 1991, men propaganda og desinformasjon er fortsatt våpen som særlig de militære vet å anvende til det ytterste.

I 1949 ble North Atlantic Treaty Organization dannet. NATO besto da av 12 land, blant dem Norge, og med USA som ledende krigsmakt. Kjernen i traktaten til Den nord-atlantiske forsvarsorganisasjonen sier at dersom et NATO land angripes, betraktes det som et angrep på hele alliansen.
Etter 1991 ble NATOs formål drastisk endret gjennom artikkel 5. Nå åpnes det for at NATO kan intervenere i andre land uten vedtak fra FN. NATO gikk inn i krigen i Bosnia 1995 og gikk til krig mot Jugoslavia i 1999. Senere fulgte Afghanistan og Irak. Norge deltar gjennom NATOs ISAF styrker.

Våren 2011 beslutter NATO å teppebombe Libya. Daværende statsminister Jens Stoltenberg gir ordre om å delta med våre F-16 jagerfly. 
I løpet av noen måneder  hadde Norge gjennomført 583 bombetokter og sluppet i alt 567 bomber mot militære og sivile mål på bakken. Antall drepte er ukjent.

NATO har jevnt og trutt utvidet sitt engasjement over hele verden og økt sin medlemsmasse fra opprinnelige 12 til i dag 28 medlemsland. 
Og det er ikke tilfeldig valgte land. Det er land med militære NATO baser som omringer Russland.
I fjor økte USA sitt arsenal i Europa med 20 nye og langt kraftigere atombomber med adresse Russland. USA ligger med flere krigsskip i Svartehavet på dørterskelen til Russland, under dekke av NATO. Ingen protester fra Norge.

Aldri tidligere i NATOs historie har det blitt avholdt så mange og så omfattende militærøvelser. Norge har tilbudt seg å være vertskap for NATOs største øvelse noensinne som går av stabelen på nordnorsk jord i 2018. Men så heter jo også NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg...

Kanskje ikke så rart at president Putin sover noe urolig og svarer med å opprette fire nye divisjoner i vestlige og sentrale deler av landet. 

Da skriker USA og generalsekretæren opp og beskylder Russland for militær aggresjon og for å øke det militære spenningsnivået. Vestlige medier serverer «sannheten» med krigsoverskrifter. Propagandakrigen er langt fra over, en krig som er helt nødvendig for å stimulere våpenindustrien i de enkelte land, ikke minst i vårt eget.

Generalsekretæren er kanhende uvitende om at det er Russland som har blitt angrepet av Vesten opp gjennom tiden, være seg av Napoleon eller Hitler. Og ikke omvendt!

Det er trist og pinlig å se NATOs generalsekretær avsløre seg sjøl som ei nikkedukke i brystlomma til krigsmaskinen USA, hvor han mottar sine direktiver og sine diktater.




https://www.youtube.com/watch?v=08GXrTvxzuQ

Ingen kommentarer: