fredag 4. august 2017

Ingen reaksjoner der i gården!


Og med der i gården mener jeg landets politiske elite, regjering og fremtredende stortingspolitikere. De som heretter blir kalt «dere», og som jeg forutsetter kan lese og forstå nyhetsbildet. Med ingen reaksjoner mener jeg i forhold til de sjokkmeldinger som norske media kommer med tross alt, innimellom alt slarvet:

§ 2. august i år passerte menneskeheten «Earth Overshoot Day», en dag som kommer tidligere for hvert år. Det er WWF med sin partner «Global Footprint Network» som beregner menneskets forbruk av naturressurser, utslipp av klimagasser og annen forsøpling/forurensning i forhold til naturens reproduserende evne. Det som kalles vårt «økologiske fotavtrykk», det som krever 1,7 jordkloder.
Siden Norge er et av verdens rikeste land med en skyhøy materiell levestandard bør vi går foran og vise vei. Hvilke politiske løsninger har «dere» på denne kritiske situasjonen?

§ Det er i dag ryddet vekk enhver tvil om at klima på planeten endrer seg til en gjennomsnittlig høyere temperatur på grunn av klimagasser som skyldes menneskeskapt aktivitet. Dokumentasjonen kommer fra alle hold, ikke bare fra miljøorganisasjoner og FN, men også fra politisk/økonomiske organisasjoner med forskningsrapporter fra hele verden.
Den første rapporten fra FNs klimapanel, IPCC, kom i 1990 og ble lagt på bordet til alle verdens regjeringer. Den konkluderte med at uten mottiltak ville CO2 konsentrasjonen i atmosfæren dobles fram til 2025, noe som vil øke middeltemperaturen fra 1,5 til 4-5 grader. Det er her vi er nå!
Vi er en oljenasjon som forsyner atmosfæren med millioner av tonn karbondioksid. Jeg skal her droppe å vise tall, det kan «dere» google fram sjøl for snart å fatte alvoret.
Hvilket politisk ansvar og politiske løsninger har «dere» for å unngå en total klimakatastrofe?

§ Professor i biologi Dag O. Hessen har samlet en rekke forskningsrapporter som konkluderer med at vi nå er inne i «Den sjette utryddelsen». Vi har tatt rede på at livet på planeten har nær blitt utryddet fem ganger tidligere. Den siste skyldtes en asteroide som traff Yucatan halvøya i Mexico for 65 millioner år siden, og som gjorde planeten mørk og kald i mange år. Det resulterte i utryddelse av en mengde arter, inkludert dinosaurene. Vi mennesker holder nå på med en tilsvarende utryddelse, og det biologiske mangfold skrumper inn for hvert år.

For første gang blir en regjering, den norske, anmeldt og siktet for økologisk kriminalitet i henhold til Grunnlovens miljøparagraf 12. Rettssaken starter 13. november. 
Vi mennesker titulerer vår egen art med Homo Sapiens = Det kloke menneske
Forstår det kloke menneske at vår art nå står foran et skjebnesvangert valg i forhold til hvilke politiske avgjørelser som må tas for å berge framtida vår?

Forstår «dere» hva som skjer? Og har «dere» eventuelt noen politiske løsninger? ... hvis ikke, hva skal vi med «dere» da?

Ingen kommentarer: