fredag 17. august 2018

oppdatering; VELSTAND REDUSERER GUDS MAKT, unntatt...

Det er stadig flere som vender han ryggen. Ja, for det er vel en han?
For noen år siden var det en kunstner i USA som fremstilte Gud på et maleri som ei stor, frodig og naken afrikansk dame, mørkebrun i huden med langt hvitt hår og et godmodig smil. Kunstneren ble arrestert og anklaget for blasfemi, gudsbespottelse. 
 Så da er det sikkert en han...


Apropos Gud og USA så har det amerikanske Pew Research Center foretatt en undersøkelse om menneskers holdninger til religion i 106 land. 
Undersøkelsen avslørte at jo fattigere landet er jo flere religiøse mennesker. 
Afghanistan topper statistikken med 96 prosent som sier at de ber daglig til Allah. I den andre enden finner vi de rikeste landa i Vest-Europa. Norge blir mer og mer hedensk og ligger nå på 18 prosent av befolkningen som daglig ber til Gud. 
Tendensen er klar, jo større velstand, jo mindre behov for en religiøs tro. Og det med et veritabelt unntak, nemlig amerikanerne bosatt i USA, USanerne.


55 prosent av USanerne oppgir at de tror på Gud og skaperverket, og at de ber til Gud hver eneste dag. Det er langt over gjennomsnittet av verdens land. USA er også landet med flest trosretninger og religiøse sekter. Her finner vi de helt ekstreme som gjerne tar initiativet sjøl til å fremskynde dommedag. 

Minst 5.700 katolske prester i USA er blitt anklaget for seksuelle overgrep mot barn, de fleste gutter. Tydeligvis et pedofilt presteskap som misbruker Markusevangeliets tekst «La de små barn komme til meg...» (5,22-43). Naturlig nok titulerer USA seg sjøl for «Gods own country», noe som må tolkes dithen at USanerne er et gudfryktig folkeferd. Eller?

Gudfryktighet skal jo innebære nestekjærlighet og respekt for skaperverket, men.
Men desto merkeligere blir det når USA er spesialist på «total krigføring», hvilket også kalles terrorbombing av befolkningen. For å kunne utslette sivile i andre land kreves det en betydelig menneskeforakt, en forakt for «de andre».

Massedrap på sivile ble en militær strategi for avskrekking som USA tok i bruk under andre verdenskrig, og som kulminerte med atombombene over byene Hiroshima og Nagasaki. 200.000 mennesker døde momentant, og like mange døde i tiden som fulgte på grunn av den radioaktive strålingen. Terrorbombing er en effektiv militær strategi som USA fortsatt tar i bruk, gjerne med droner. Likvideringen av sivilbefolkningen i Mosul er et godt eksempel.

Det er også påfallende at USA er ekspert på å angripe andre land basert på løgn og bedrageri, gang etter gang, 34 ganger etter 1945. 
Et gudfryktig land må da kjenne til Moselovens bud nr. 7 «Du skal ikke lyve» og bud nr. 4 «Du skal ikke slå i hjel». Bud nr. 6 «Du skal ikke stjele» burde også hindre den militære supermakta i å tilrane seg andre lands ressurser.


Men det verste er at «Guds eget land» ikke holder seg til det første budet «Du skal ikke ha andre guder enn meg»! 

I stedet dyrker «God bless America» pengeguden Mammon med tilhørende dans rundt gullkalven.

http://kjellshvamenerua.blogspot.com/2023/01/usa-et-imperium-fylt-med-menneskeforakt.html
http://kjellshvamenerua.blogspot.com/2023/01/usa-et-imperium-fylt-med-lgner.html
http://kjellshvamenerua.blogspot.com/2023/01/usa-et-imperium-fylt-med-svik.html
http://kjellshvamenerua.blogspot.com/2023/01/usa-et-imperium-fylt-med-rasisme.html


Ingen kommentarer: