fredag 7. juni 2019

FLAGGSKIPET SYNKER – og jeg er livredd!

USA, kapitalismens flaggskip, tar inn vann med slagside. Kaptein og Commander-in chief, Donald Trump, har lovet å få skuta på rett kjøl igjen. Men hvordan da?

Kapitalistenes konkurranse om markedsandeler er nådeløs hard, noe som tvinger lønnsutgiftene ned. Derfor blir immigrantene ønsket velkommen av de som må kjøpe arbeidskraft. Innvandrerne tar nemlig til takke med alt som er bedre enn der de kom fra, som lave lønninger, deltid og slavekontrakter, det som kalles sosial dumping
Det fører selvsagt til stagnasjon i lønnsvekst og kjøpekraft for USAs middelklasse med pulverisering av faglige rettigheter, hvilket igjen skaper politisk misnøye. (Da presidenten bygde sitt Trump-tower brukte han 200 ulovlige innvandrere fra Polen).
Donald løser «problemet» med å sette opp gjerder for å stenge immigrantene ute (handyman). Kapitalistene svarer med å flagge ut til lavkostnadsland.  General Motors, Boeing og Apple har flyttet store deler av sin produksjon til Kina. Samtidig fører presidenten handelskrig mot Kina med så høye tollsatser at det skader egen økonomi. Det kalles å skyte seg sjøl i foten. Selvskading er som kjent ganske vanlig hos mentalt ustabile personer.

Presidenten uttrykker bekymring for narkoepidemien med sine dødelige overdoser. En halv million mennesker har mistet livet i løpet av det siste tiåret. Bare i fjor døde det 72.000 personer av overdoser, tilsvarende Tromsøs befolkning. Pillene selges som smertestillende medisiner tilsatt ulike narkotiske stoffer og produseres av landets største selskap, Purdue Pharma, som eies av Sackler-familien på sju medlemmer.
Og presidenten stakkar står maktesløs. Han kan jo ikke gripe til et diktatorisk forbud i et land som er demokratiets og frihetens høye beskytter. Friheten til å tjene seg søkkrik på menneskers dødelige rusavhengighet med tilhørende tragedier. Sånn sett er presidenten totalt maktesløs som religiøs tilbeder av kapitalismens frie marked.

For presidenten er religiøs, så derfor ber han til Gud om at disse tragiske masseskytinger må opphøre. For å få tittelen masseskyting må minst fire personer bli drept. Hittil i år har det forekommet 150 masseskytinger, i snitt en hver dag. Skytevåpen tar livet av over 30.000 mennesker hvert år. 
Men presidenten kan ikke forby salg eller besittelse av skytevåpen fordi det strider mot USAs grunnleggende definisjon på frihet.

20 prosent av befolkningen lever under fattigdomsgrensen og som mottar statlige matkuponger for å overleve (jmf. SNAP). Antallet hjemløse øker eksplosivt og fyller storbyenes fortauer med avføring og søppel med fare for store epidemier. Infrastrukturen er i en så elendig forfatning at begge politiske partier slår alarm! 
Presidenten hører ikke! 

Hvordan løser Commander-in chief de politiske utfordringer? 
Jo han pantsetter BNP (GDP) med over hundre prosent, han låner enda mer penger fra utlandet, fortrinnsvis fra Kina. Utenlandsgjelden har passert 22.000 milliarder dollar!
Han øker de militære budsjetter med tilhørende trusler om krig, være seg i Persiabukta, Svartehavet, Sør-Kina havet, Barentshavet. 
Han bruker sine økonomer, sine militære strateger, sine generaler til å pønske ut hvordan de kan svekke og destabilisere land som Iran, Venezuela, Russland, Kina m.fl. Det er dette desperate, synkende imperium som landet vårt er knyttet til politisk, ideologisk, økonomisk og militært. 
Jeg er redd for at vi blir tatt med i dragsuget når skuta synker!

Ingen kommentarer: