fredag 28. juni 2019

VÅRE YNKELIGE MINISTRE...


Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H):
Du og USA peker ut Russland som felles fiende. Når har Russland truet eller angrepet Norge og Vesten? Det er da omvendt!
Du tillater USA å etablere baser her i landet med flere soldater, spionasjestasjoner og militært materiell lagret i norske fjell. Hvordan tror du Russland tolker det? Er det fredsskapende politikk, slik du hevder?

Joda, Russland har vært her. Det var høsten 1944 da russerne nedkjempet og jagde de tyske okkupantene på dør til en pris av 2000 drepte russiske soldater. Når jobben var gjort trakk den Røde armé seg tilbake. 
I år skal det foregå en minnemarkering for frigjøringen av Nord-Norge for 75 år siden. I den anledning finner du det bekvemt å håne den russiske presidenten: «Det er uaktuelt å invitere president Vladimir Putin hvis han ikke begynner å oppføre seg». Er dette også et ledd i fredsskapende arbeid? Gå i skammekroken med deg!

Olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg (FrP):
Har du ikke fått med deg at en hel verden innser nå at vi må redusere bruken av fossilt brensel av hensyn til utslippet av klimagasser? Det er ropt «varsku her» i mange tiår av verdens forskere, fra IPCC og en rekke miljø- og klima organisasjoner. De som du kaller «klimaromantikere». Du hopper i taket av pur glede når det statlige oljeselskapet, med dekknavnet Equinor, gjør nye funn. 
Du sponser oljeselskapenes letevirksomhet med våre skattepenger. Hvor mange titalls milliarder i året? Du, sammen med ditt store ideal, han Donald Trump, bør sette dere på skolebenken for å lære at verden står overfor menneskehetens største utfordring, den menneskeskapte klimakrisen. 
I stedet gir du blaffen i framtiden vår så lenge du kan sette oljemilliarder på konto.

Utenriksminister Ine Marie Eriksen Søreide (H):
Det var jo du, sammen med daværende statsminister Jens Stoltenberg, som var så stolte over å bombe Libya til ruiner. Senere har dere blitt spurt, så sent som i år, hvor mange tusen sivile klarte 600 norske bomber å likvidere? Intet svar.
Naturlig nok, du som er nær venn av USAs tidligere forsvarsminister, general James «Mad Dog» Mattis, og en stor beundrer av avdøde senator John McCain «the butcher», begge beryktet for sin totale krigføring, dvs å bombe sivilbefolkningen. 
Har du også samme forakt for menneskeliv siden du ikke engang gir fra deg et lite klynk når USA terroriserer store deler av verden? Nå er det Iran og Venezuela som står for tur. Hva er egentlig din agenda som utenriksminister i NATO landet Norge? En lakei for USA?

Statsminister Erna Solberg (H):
Hva tror du blir historias dom over en statsminister som systematisk plukker rettigheter og stønader fra de nederst på samfunnsstigen, mens hun beriker de rikeste med skattelettelser? 
Du legger ut landet vårt som et oppmarsjområde for krigsmaskinen USA. Du privatiserer og selger arvesølvet vårt med et smil. 
Dine mørkeblå venner vil sikkert vurdere deg som handlingskraftig, særlig når du tillater å berike deg sjøl med en lønnsøkning på 55.000 kroner, mens du avspiser minstepensjonistene med 420 kroner i året! Men det er også en fare for at historia vil dømme deg som en tragisk regjeringssjef, en som kjørte Norge i revers!

Ingen kommentarer: