fredag 21. juni 2019

REGJERINGA ER GÅTT UT PÅ DATO!


Ministre og statsråder er handlingslammet. De makter ikke å ta inn over seg de nye utfordringer vi står overfor i dag. 
Hele regjeringskonseptet er grunnlagt kun med et formål for øye; makt for maktens skyld, med en religiøs tro på markedskreftenes evne til å løse alle problemer. Sånn sett er de dyktige, disse politiske broilerne flasket opp av sine respektive partier, i hvordan de kan snu kappa etter vinden. Snu den slik at de fortsatt kan klamre seg til taburettene sine, mens de kjører landet vårt i revers.

Klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V):
Hvorfor vil du ikke legge på bordet et helhetlig ressurs- og energiregnskap, med tilhørende utslipp av klimagasser, for produksjonen av elbilenes batterier, for vindturbinene, for solcellepanelene? Du prøver å innbille oss at de daler ferdig produsert ned fra himmelen? 
Hvorfor gråter du over nedbrenningen av Indonesias regnskoger for å gi plass til flere palmeoljeplantasjer når du samtidig ivrer for å bruke palmeolje som drivstoff til bilene våre?

Fiskeriminister Harald T. Nesvik (Frp):
Hvorfor ivrer du etter å etablere flere oppdrettsanlegg som forgifter fjordene våre og truer mange fiskearter med utryddelse? Spiser du sjøl oppdrettslaksen som har blitt vegetarianer full av medisiner og kunstig tilsatt rødt fargestoff? Vegetarianer på soya fra Brasil som fortrenger regnskogen til fordel for flere plantasjer? 
Det må være total mangel på kunnskap om økologi og næringskjeder som får deg til å åpne fiske på dyreplanktonet raudåte. Raudåta tilsvarer insektene på landjorda og danner starten på de fleste næringskjeder i havet, hvilket vi mennesker også er helt avhengig av. Vet du ikke det? Eller gir du totalt blaffen i hele naturen så lenge milliardene ruller inn?

Samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp):
Kanskje du tenker at siden privatbilismen har økt med 40 prosent flere biler det siste tiåret, vil økningen også bli på 40 prosent de neste ti årene som i dag har passert 2,7 millioner personbiler? 
Er det derfor du planlegger opptil 2000 kilometer flere firefelts motorveier med fartsgrense på 110 km/h selvsagt, det er jo Frps store fanesak. Har du regnet ut hvor mange kvadratkilometer med voldtatt natur og matjord under asfalt veiene dine vil kreve?Godstrafikken på jernbane er i ferd med å bryte fullstendig sammen fordi den ikke er tilstrekkelig profitabel. CargoNet går med underskudd. Derfor må godstransporten overføres fra jernbane til rundt 30.000 privateide lastebiler, med hvor mange tonn utslipp av klimagasser? Si meg Dale, har du aldri hørt om hensyn til klima og miljø? - enn til Parisavtalen?

Statsminister Erna Solberg (H)
du er regjeringas sjef med et enormt handlingsrom i et søkkrikt land. Det er nå du kan gjøre de politiske valg som kommende generasjoner vil takke deg for. 
I stedet dyrker du ansvarsfraskrivelse, bortforklaringer og en fordummende pragmatisme. Det virker som du rett og slett er en søvngjenger i din egen lille høyreboble.

Ingen kommentarer: